Baguette – boulangerie contemporaine

Duminica am iesit la o plimbare in Baneasa Shopping City. Inca de la intrarea in centrul comercial mi-au atras atentia baghetele frumos aranjate pe raft, proaspat scoase din cuptor, de la Baguette.

Irezistibile. N’est-ce pas?

Am ales sa iau o bagheta traditionala la pachet, cu gandul ca voi alege cate un alt tip de bagheta de fiecare data cand ajung prin Baneasa Shipping City. Si asa, pe rand, sa ajung sa le gust pe toate. 

Aici gasiti 5 tipuri de baghete inspirate din retetele frantuzesti: Baguette Tradition, Baguette L’Integrale, Baguete Ciabata, Baguette Campagne si Baguette Graham. De asemenea, puteti opta si pentru o selectie de 3 baghete sau pentru un cosulet de paine.


Si pentru ca ochii mi-au fugit si catre deserturile lor deosebite, pe langa bagheta comandata la pachet, am ales cate un dulce si ne-am asezat la o masa. Pret de cateva clipe m-am simtit pe cea mai aglomerata strada dintr-un orasel de munte din Franta, privind trecatorii relaxati si savurand o mica bucata de rafinament dulce frantuzesc. 

Am ales o tarta cu fructe de padure, un New York roll si binecunoscuta pain au chocolat. De departe, pain a chocolat a fost extraordinara. Pufoasa si dulce atat cat trebuie, simtindu-se gustul untului natural si delicios. Crema tartei are un gust si o aroma deosebita, mult diferita de crema cu care suntem noi obisnuiti in tartele din cofetariile clasice. Ceea ce mi-a placut. New York roll mi-a incantat papilele gustative cu o combinatie unica de vanilie si fistic si a completat aceasta experienta plina de finete a brutariilor frantuzesti.

Baguette este un concept unic marca Chocolat, iar o parte din produse le veti gasi si in restaurantele Chocolat Dorobanti si Ateneu.

Sa va mai spun ceva. Acasa bagheta s-a mancat imediat. Cate felii simple si cateva felii unse cu foie gras frecat cu unt, caci daca tot vorbim de specialitati frantuzesti sa o facem pana la capat, alaturi de niste muraturi romanesti – senzatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *