Caut instalator muncitor

Am o problema la baie. Nu stiu cum s-a intamplat, dar am reusit sa il inund pe vecinul. Foarte intelegator omul, asteapta acum sa rezolv problema. Doar ca timpul trece ( a trecut o saptamana), si eu nu reusesc sa o rezolv. Pentru ca nu reusesc sa gasesc un instalator care sa stie meserie si, cel mai important, sa vrea sa munceasca.

Instalatorul blocului nu se baga. Buun, cateva zile mai tarziu vine un instalator, vede despre ce este vorba, imi explica cam ce crede ca s-a intamplat si ce ar fi de facut pentru rezolvarea problemei, iar apoi spune ca ii pare rau, dar el nu se baga. A spus ca este mult de lucru, este greu pentru ca trebuie spart si “mers pe teava” si el nu poate. M-a blocat. De parca il rugam sa faca voluntariat.

A doua zi, sun un alt instalator pe care mi-l recomanda o vecina de la mama de la bloc. A ramas ca ne auzim 2 zile mai tarziu, pentru ca era ocupat atunci. Zis si facut, 2 zile mai tarziu, ii explic telefonic situatia si cam ce ar trebui facut, am precizat si faptul ca ar trebui facut cat mai curand posibil, imi cere locatia si imi spune ca ma suna intr-o ora. Si astept, si astept. Il sun din nou peste alte 2 zile si .. surpriza. Nici macar nu mai imi raspunde la telefon. Nici macar nu a avut bunul-simt sa-si asume faptul ca nu vrea sau nu poate sa ia aceasta lucrare.

Am sunat si al treilea instalator. Nu pot azi si maine, dar vorbim maine seara la telelefon si poimaine rezolvam. Buuun, il sun in seara stabilita, raspunde scurt spunand: “sunt intr-o sedinta, vorbim mai incolo”. Iete, ca am dat peste instalatorul-corporatist. He he. Nu va spun cat am putut sa rad dupa acel telefon. Ce nu am inteles eu totusi e cum vorbim mai incolo si cand mai incolo? Oare ma suna el sau eu cum stiu ca a terminat sedinta?

Cautarea unui instalator muncitor continua. Daca stiti pe cineva, va rog, astept comentariile voastre.

Am senzatia ca oamenii nu mai vor sa munceasca. Vor bani, multi, cat mai multi, fara sa faca nimic. Toata lumea are diploma, nimeni nu vrea sa mai munceasca fizic. Nu mai gasim instalatori sau electricieni cu experienta si pofta de munca, nu mai gasim zugravi care sa isi faca treaba fara sa se gandeasca cum sa te tepuiasca, si lista poate continua. Unde vom ajunge in ritmul acesta? Vom aduce muncitori (aparent ieftini) din Sri Lanka, Vietnam ori Nigeria; iar noi ne trimitem oamenii buni, fie ei muncitori sau ingineri, in Germania, Belgia ori chiar Nigeria.

Sa revenim la problema mea. Intre timp, eu… am facut un dus. Nu credeam ca poate sa fie atat de grav. Insa stiti ce s-a intamplat? Am facut un izvor de toata frumusetea pe peretele vecinului. Asa frumos si rece izvoraste apa de langa oglinda care se afla deasupra chiuvetei din baia lui… Uff, gluma gluma, dar imi este rusine de vecinu’. Sper sa rezolv cat mai curand.

Ma gandesc chiar sa ma reprofilez. Pentru fiecare problema pe care o intampin in viata, cred ca trebuie sa fiu pregatita sa repar singura lucrurile. Fie ca este vorba de instalatia sanitara, instalatia electrica sau orice altceva, cred ca ma pot baza doar pe mine si parca vad ca intr-o zi ma voi apuca de treaba. Am mai facut eu lucruri mici pana acum: un cablu, o priza, un robinet… dar cred ca ma apuc de spart sa vad ce gasesc pe teava, daca nu reusesc sa gasesc un instalator care sa faca treaba, pana la sfarsitul acestei saptamani. Poate reusesc sa inund tot blocul (ma rog sa nu fac asta, totusi), dar macar atunci poate instalatorul blocului se baga sa repare, obligat fortat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *