Shang-Chi si legenda celor 10 inele – filmul care mi-a depasit asteptarile

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Regia: Destin Cretton

Distributia: Awkwafina (Katy), Michelle Yeoh (Jiang Nan), Simu Liu (Shang-Chi), Tony Leung Chiu Wai (Wenwu), Florian Munteanu (Razor Fist)

Un film produs de Marvel Studios si distribuit in Romania de Forum Film.

Universul Marvel a reusit sa ma surprinda placut cu o lume de basm asiatic. Calatoria eroului nostru incepe cu o lupta frumos sincronizata intr-un autobuz in miscare. Magica aceasta lupta, absolut magica, si mi-as fi dorit sa se pastreze aceasta magie pe toata durata filmul. Insa, sunt constienta ca este greu sa pastrezi aceeasi magie atunci cand spui o poveste de peste 2 ore. Faptul ca un individ dubios, in autobuz, vrea sa ii fure pandantivul pe care il daruise mama sa in copilarie, il forteaza pe Shang-Chi sa-si reaminteasca cine este de fapt si sa se confrunte cu trecutul pe care credea ca l-a lasat demuuuult in urma.

In urma acestei lupte spectaculoase din autobuz, Shang-Chi ramane fara pandantiv si se aventureaza intr-o calatorie catre Macao. Scopul acestei calatorii este acela de a o preveni sora sa, care detine un pandantiv identic, de pericolul care o pandeste.

Luptele si efectele sunt in armonie cu natura, iar confruntarea finala dintre fortele binelui si fortele raului este deopotriva spectaculoasa si emotionanta. Totusi, aici catre final s-au adunat mult prea multe personaje si m-am ametit un pic in detalii si culori si intreaga nebunie.

Awkwafina interpreteaza absolut minunat rolul lui Katy, prietena eroului Marvel. Simu Liu este implicat si credibil in rolul lui Shang-Chi, si trebuie sa mai mentionez aici ca Tony Leung Chiu Wai este remarcabil in rolul lui Xu Wenwu, tatal eroului. Mi-a placut mult in rolul sau de villain.

Nu cunosc eu prea multe lucruri despre cultura si valorile poporului chinez, insa pot spune ca MCU reuseste sa surprinda frumos cu cateva elemente si simboluri din folclorul acestui mare popor. Si sunt convinsa ca nu am remarcat eu toate simbolurile si elementele cheie, tocmai pentru ca, asa cum spuneam mai sus, nu stiu prea multe lucruri despre cultura acestui popor.

Shang-Chi si legenda celor 10 inele mi-a depasit asteptarile si mi-a placut mult. Este un film bun, care merita vazuta la cinema, in special pentru efecte si pentru scenele de actiune si lupta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *