Monini. O alegere savuroasă și sănătoasă!

Vrei sa iti mentii silueta slim, sa fii super-fit sau sa mananci sanatos, zi de zi si sa te feresti de aditivii periculosi din preparatele alimentare? Iti recomandam sa-ti prepari acasa o vinegreta delicioasa pentru o salata hranitoare, care iti ofera vitaminele si mineralele de care ai nevoie in alimentatia zilnica. Stim ca e mult mai simplu sa cumperi un dressing pentru salata gata preparat, dar este suficient doar săa ne gandim cate ingrediente si cati aditivi si stabilizatori contine un astfel de produs si deja punem in balanta cele doua scenarii.

Vinegreta este un termen provenit din limba franceza (“vinaigrette”, diminutiv de la “vinaigre” care inseamna “otet”), fiind denumirea pentru emulsia de ulei si un ingredient acid, adesea aromatizata cu verdeturi, mirodenii si condimente, folosita in mod curent ca sos rece pentru salata (dressing), ca marinada sau ca sos rece, in special pentru preparate din legume (anghinare, sparanghel, praz) ori pentru carne alba cu gust mai delicat (peste, fructe de mare, pui, curcan). Componentele principale, care nu lipsesc din nicio varianta de vinegreta, sunt uleiul si ingredientele acide (otet, suc de citrice etc.) La acestea se adauga, foarte des, sare, mirodenii, condimente, ierburi aromate, uneori alcool sau alte ingrediente.

Uleiul este extrem de important intr-o vinegreta, deoarece echilibreaza componenta acida. De asemenea, da consistenta si onctuozitate unei vinegrete. In general, uleiul cel mai folosit este cel de masline. Atat la salate, cat si in cazul marinadelor, alegerea corecta a uleiului este extrem de important.

Oteturile si sucul de citrice se folosesc in combinatie cu uleiurile pentru a crea vinegrete. Gustul lor acrisor aduce un contrast racoritor si proaspat la onctuozitatea uleiului. Otetul balsamic este un otet de mare calitate, care poate avea un aport important la prepararea unei vinegrete. Exista nenumarate tipuri de otet, de la cele cu gust bland, pana la cele cu gust puternic, de la cele de culoare foarte deschisa pana la cele de culoare bruna, de la cele cu aciditate puternica pana la cele dulci-acrisoare. Fieare dintre ele schimba complet caracteristicile unei vinegrete.

Moniti iti propune uleiul de masline extra virgin pentru asezonarea salatelor preferate, iar tu poti alege dintre variantele propuse sau le poti incerca pe toate, desemnandu-ti apoi preferata:

Monini Classico este uleiul de masline extra ­- virgin renumit pentru aroma sa consecventa.

Monini Delicato, cu aroma sa fina si suava, este varianta alternativa recomandata de specialistii in gastronomie celor care nu sunt obisnuiti cu gustul pronuntat al uleiului de masline extra virgin. In bucatarie este un ideal si versatil ingredient pentru dress­ing-uri.

Monini GranFruttato – Gustul distinct, picant se datoreaza continutului bogat in polifenoli si anti­-oxidanti carora medicina moderna le atribuie un rol fundamental in apararea organismului impotriva imbatranirii celulelor.

Monini Otet si Glaze (crema cu otet balsamic de Modena) – Monini a selectat o gama de produse premium cu gust superior si parfumuri deosebite. Oteturile si dressingurile sunt obtinute dupa traditii stravechi. Procesele de productie sunt toate naturale si concepute pentru a imbunatati toate proprietatile lor particulare. 

Calitatea deosebita a produselor Monini este data de materiile prime super speciale care le recomanda ca dressing-uri pentru salate, carne si peste in combinatie cu uleiul de masline extravirgin.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *