Hai, sa vorbim despre viata!

“Hai, sa vorbim despre viata!” este un spectacol despre noi, despre alegerile noastre, despre prioritati si asumare, despre libertate si autenticitate, despre societatea in care traim si care ne indeamna (voit sau nu) la dezumanizare.

“Hai, sa vorbim despre viata!” este un spectacol greu de urmarit, insa ideea acestuia este admirabila si motivationala. Trebuie sa traiesti viata pentru tine! Sa faci ceea ce simti, fara sa te gandesti la cum te va judeca societatea, la ce vor spune oamenii din jurul tau si cum vei fi privit(a). O singura viata ai si merita sa o traiesti frumos, asa cum simti si iti doresti. Si … ai curajul sa fii diferit, sa mergi pe drumul tau, chiar daca societatea vrea ca tu sa mergi in directia in care se indreapta majoritatea oamenilor. Urmeaza-ti intotdeauna visurile si nu iti pierde propria identitate.

Hai, sa vorbim despre viata! este un one-woman show in care actrita Florentina Tilea ne surprinde cu naturaletea ei si reuseste sa transmita publicului emotie, buna dispozitie si pofta de viata. Mai mult, este un spectacol care invita publicul la introspectie, un spectacol de la care vei pleca cu cateva intrebari despre viata si despre sensul acesteia, cum ar fi spre exemplu: “Avem control asupra vietii noastre sau totul ne este deja scris?” Crezi ca ai deja un raspuns? Mai analizeaza putin lucrurile.

Esti multumit(a) si simti ca ai o viata implinita? Sau ai facut pana acum ceea ce ti-a dictat societatea si ai vrea sa schimbi ceva in viata ta? Daca da, de ce nu faci asta deja? Este greu si iti este teama sa iesi din bula ta de confort? Sau iti este teama de aceasta societate in continua schimbare, pe care nu mai stim cum sa o multumim?

Indiferent de raspunsurile tale la intrebarile de mai sus, in toata aceasta goana ajungem sa ne pierdem identitatea personala. De aceea, cred ca este foarte important sa ne pastram autenticitatea, sa ne asumam alegerile si sa ne traim viata asa cum putem noi mai bine si mai frumos.

Nu pot afirma ca mi-a placut acest spectacol pe de-a-ntregul, insa pot spune ca mi-a placut jocul Florentinei Tilea si mi-ar placea sa o revad pe scena in alte spectacole. Mi-au placut mult scenele cu umbre, mi-au placut muzica si miscarea. Si mi-a placut ideea spectacolului si provocarea la introspectie la care m-a invitat acest spectacol. Pana la urma, intreaga viata este o provocare. Depinde de fiecare persoana cum alege sa urmeze provocarea.

Dansati, dansati, altfel suntem pierduti!

Hai, sa vorbim despre viata!

de Ana Sorina Corneanu

cu: Florentina Tilea

Regia: Zsuzsanna Kovacs

Scenografia: Gabi Albu

Coregrafia: Florin Fieroiu

Muzica: Calin Topa

Light design: Mircea Mitroi

Teatrul National Bucuresti, Sala Atelier

Premiul UNITER pentru cea mai buna piesa a anului 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *