Avem nevoie de educatie menstruala in programa scolara

Desi nu am avut parte in scoala de educatie pentru fertilitate si/sau pentru stima de sine (si tare bine mi-ar fi prins), ma simt cumva norocoasa ca am invatat in scoli in care au existat totusi programe si campanii extracurriculare de educatie menstruala, educatie sexuala si pentru prevenirea consumului de droguri.

Imi amintesc, de parca ar fi fost ieri, de un program de igiena si educatie menstruala. Intr-una din orele de dirigentie, doua doamne dragute au venit la clasa si ne-au impartit brosuri si absorbante si ne-au povestit mai multe despre ce inseamna menstruatie. Era un subiect tabu la vremea respectiva, atat pentru mine cat si pentru colegele mele de scoala, deoarece noi cei nascuti inainte de ’90 si avand cei 7 ani de acasa in epoca comunista, am fost educati… cu pudoare.

Una dintre doamne la un moment dat a spus: “pentru igiena noastra intima, absorbantul e bine sa fie schimbat la fiecare 4 ore, chiar daca nu se umple”, lucru pe care de atunci il aplic cu sfintenie. La momentul respectiv nu existau absorbante flexibile, de diferite forme, dimensiuni sau grosimi, ori absorbante cu aripioare, cum gasim astazi in magazine si farmacii. Astfel ca, desi am fost norocoasa sa particip la o astfel de ora de educatie menstruala, de fiecare data in perioada menstruala imi pierdeam increderea in mine si ma temeam de faptul ca ma voi pata si ma voi face de ras. Este foarte important sa te simti in siguranta in perioada respectiva, iar eu nu aveam un confort cu absorbantul pe care il purtam atunci. De-a lungul timpului, am folosit diverse tipuri de absorbante: mai subtiri sau mai groase, cu aripioare sau fara, pentru flux slab sau abundent, pana am gasit absorbantul potrivit mie.

Pana in prezent, cel mai bine m-am impacat cu absorbantele Always Ultra. Recent, am acceptat provocarea BuzzStore si Always Platinum #ZeroIsMoreChallenge. Fiecare zi este plina de oportunitati nesfarsite, iar noile absorbante Always Platinum vine in ajutorul tau, oferindu-ti increderea de care ai nevoie pentru a savura din plin fiecare moment.

Noile absorbante Always Platinum sunt proiectate cu sistemul Zero Feel, fiind ultra confortabile si sigure. Iata mai jos cele 5 beneficii Always Platinum pentru confortul tau:

  • Aripioarele moi sunt concepute special pentru a fi blande cu pielea si pentru a evita iritarea;
  • Tehnologia 3D LeakGuard previne scurgerile laterale si nu ai de ce sa te mai temi ca te vei pata;
  • 1000 de micro-perne care ofera un plus de confort si absorbtie;
  • Designul Soft & Fit datorita caruia absorbantul se adapteazain mod confortabil corpului tau;
  • Tehnologia Odour-lock care neutralizeaza mirosurile neplacute, pentru ca tu sa te simti protejata.

Cu Always Platinum simti doar protectie si nimic altceva.

Mie mi-au placut. Nu pot spune ca mai mult decat absorbantele mele obisnuite Always Ultra, insa le voi utiliza de acum in paralel si de asemenea le voi achizitiona in functie de ofertele de pe piata, prin rotatie. M-am simtit protejata si in siguranta cu noile absorbante Always Platinum, am putut sa merg oriunde am vrut si sa particip la toate evenimentele frumoase din perioada respectiva, fara sa simt vreun disconfort.

Tu cum te simti in perioada menstruala? Ai incredere in tine, accepti provocarile pe care ti le ofera viata? Te simti protejata si libera in miscari?

Sper ca nu stai in halat, ascunsa de lume, in loc sa iti porti cu incredere cele mai sexy tinute si sa te simti bine.

Siguranta si incredere. Libertate. #BuzzAlways. #ZeroIsMoreChallenge.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *