Cocosu’ Rosu, restaurantul traditional cu produse de la ferma

O buna parte din copilarie si adolescenta am stat la bunici, in cartierul Militari, mai exact in zona Apusului. Este o zona a Bucurestiului pe care o indragesc tare mult. De pe balconul bunicilor am admirat de nenumarate ori apusul de soare si privelistea minunata catre canalul Arges. Trebuie sa mentionez ca bunicii mei locuiesc la etajul 9 si panorama este de vis. Si tot de pe balconul bunicilor, cu putina atentie, pot sa zaresc restaurantul Cocosu’ Rosu, un restaurant binecunoscut in zona pentru preparatele sale gustoase si de buna calitate.

Mi-am propus in repetate randuri sa merg la restauratul Cocosu’ Rosu, iar in momentul in care un prieten mi-a recomandat restaurantul, nu am mai stat pe ganduri. Asa se face ca weekendul trecut am iesit sa luam pranzul la restaurantul Cocosu’ Rosu. Ne-am simtit excelent, am mancat extraordinar de bine si vom reveni cu siguranta.

Eu am ales o ceafa de porc afumata, care este servita alaturi de cartofi la cuptor si un sos de smantana cu usturoi senzational. Alaturi de ceafa de porc am mai comandat o salata de muraturi asortate. Iar el a fost vrajit de un muschiulet de vita la gratar, cu cartofi la cuptor si mujdei de usturoi, alaturi de o salata de rosii cu branza rasa. Delicios si aspectuos, dupa cum bine se poate observa in imagini.

Ceafa de porc afumata a fost suculenta si aromata, gatita atat cat trebuie. Mi-a pacut mult; foarte foarte gustoasa si va recomand sa incercati daca va sunt pe plac preparatele din porc. Despre cartofi pot spune atat: senzationali! Ador cartofii, indiferent de modul in care sunt gatiti, dar sunt si pretentioasa cand vine vorba despre ei. Cartofii crocanti la cuptor sunt de departe preferatii mei. Exact ca cei de la Cocosu’ Rosu.

Cat despre muraturi, trebuie sa recunosc ca sunt muuuult mai bune decat muraturile pe care le punea bunica. Si eu mereu am spus ca nu am mancat niciunde muraturi mai bune decat la bunica. Mereu… pana acum. Iata. 🙂 Se simte ca sunt preparate in gospodaria proprie si bine pastrate in pivnita fermei.

Muschiuletul de vita la gratar l-am cerut bine facut si asa a fost. Bine patruns, gustos si aromat, o adevarata bucurie pe cerul gurii. Salata de rosii a avut branza din belsug si a insotit de minune muschiuletul de vita.

Totul a fost delicios si abia astept sa revenim sa incercam si alte preparate. De asemenea, ne-am propus sa ajungem si la ferma Cocosu’ Rosu. Curand. Aproape de Bucuresti, in satul Ghionea, Bolintin, se afla ferma Cocosu’ Rosu unde te poti bucura de preparatele autentice romanesti, gustoase si naturale. Totodata, te poti bucura de atmosfera satului romanesc, de la mulsul vacilor la hranirea purceilor, poti face plimbari cu trasura sau chiar o vizita la stana. Eu sincer astept cu nerabdare o vizita la ferma, mai ales ca sunt crescuta intre betoane, in Bucuresti, si nu am avut bunici la tara, dupa cum spuneam mai sus.

Pofta buna la Cocosu’ Rosu, dragilor! Sa-mi scrieti ce bunatati ati ales din meniul lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *