Cozonac pufos și pască delicioasă cu Făina 000 Băneasa

Paștele este cea mai importantă sărbătoare a lumii creștine. Cu prilejul acestei sărbători, oamenii se bucură de înțelesul creștin, de Invierea Domnului, dar își fac timp pentru momente fericite împreună.  

Masa de Paște este pregătită de sărbătoare. Pe masa sunt așezate buchete de flori de primavără, grâu încolțit, ouă încondeiate. Nelipsite de pe masa de Paște sunt pasca și cozonacii și pentru ca totul să iasă perfect Făina Băneasa 000  este un ajutor de nădejde.

Maeștrii cofetari și brutari recomandă pentru prepararea unui cozonac reușit făina 000. Făina 000 este o făina extra rafinată, prelucrată mult, ideală pentru aluaturi fine, aerate, gen cozonac. Are un continut mare de gluten, se obtin aluaturi fine, elastice, nelipicioase, care înglobeaza aer mult și rezultă preparate extrem de pufoase. Făina de calitate, timpul de dospire, timpul de coacere și modalitatea de frământare sunt secretele unui cozonac perfect făcut din ingrediente obişnuite.

Pentru a avea siguranța ingredientelor de bună calitate de fiecare dată cand preparați cozonacul delicios sau pasca iubită de toți cei dragi, Băneasa s-a asigurat că iți oferă o făină cu care vei obține întotdeauna cozonacul și pasca perfectă – Făina de grâu albă superioară 000 Băneasa.

Si daca ai o saptamana grea, cum am avut eu, si nu simti ca ai starea necesara pentru cozonaci sau pentru o pasca cu aluat, am o varianta numai buna pentru tine. Chec si pasca fara aluat. Se fac usor si rapid.

Pentru chec ai nevoie de: 6 oua, 300 gr zahar, 300 gr faina (de grau alba superioara 000 Baneasa ar fi ideal), 1 praf de copt, 6 linguri de ulei (eu am folosit ulei de masline Monini) si cacao. Albusurile se bat bine, pana se face o spuma, apoi se pune zaharul cate putin. Se adauga pe rand galbenusurile, uleiul si faina si se amesteca bine. Se opreste din compozitie o parte in care se pune cacao. Cealalta parte a compozitiei se pune in tava, iar apoi se pune usor compozitia cu cacao. Se baga la cuptor pentru aproximativ 40 minute.

Pofta buna si sarbatori frumoase!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *