
Sunt nascuta si crescuta “intre betoane”, in centrul capitalei. Bunicii… tot la oras. Nu stiu ce este aia vacanta la tara la bunici, si tare greu era in fiecare an, la inceput de scoala in septembrie, cand colegii de scoala povesteau diverse aventuri de la tara… si eu nu stiam cum e sa hranesti gainile sau sa ajuti la muls vacutele. In schimb, am fost o norocoasa sa merg cu tata pe teren, in tot felul de delegatii cu munca, ori de cate ori se putea. Dar aceasta poveste o lasam pentru data viitoare. Sa revenim la bunicii mei…
Chiar si la oras, bunicul matern a avut grija sa mancam cat mai sanatos posibil. Si in fiecare dimineata savuram alaturi de el cateva felii zdravene de paine cu unt si miere/gem/dulceata si o cana mare de ceai. Sa avem energie cat e ziua de lunga. De Craciun nu lipsea niciodata porcul crescut la tara, la si de niste prieteni ai bunicului. De asemenea, de Paste nu lipsea mielutul fraged de la tara. Si cand si cand puiul de la tara.
Cat de buna era mancarea pregatita de bunica… este imposibil de descris in cuvinte. In primul rand, mancarea avea gust pentru ca bunica folosea intotdeauna ingrediente proaspete si naturale. Si in al doilea rand, bunica stia sa faca niste combinatii de gusturi de numa-numa. Te lingeai pe degete si stergeai si farfuria, de buna ce era mancarea.

M-am bucurat sa regasesc partial gustul copilariei in puiul vegetarian de la La Provincia pe care l-am pregatit la cuptor. L-am gatit asa intreg, alaturi de legumele mele preferate: ceapa, cartofi, ardei capia. Mai intai de toate, am fost placut surprinsa de cat de repede s-a facut. Delicios: fraged si suculent. M-a cucerit si trebuie sa marturisesc ca am mancat mai mult de jumatate imediat ce l-am scos de la cuptor.
A fost destul de greu sa ma decid daca sa-l fac intreg la cuptor sau nu. As fi vrut sa fac o ciorbita din tacamurile de pui, sa-i testez gustul si intr-o zeama fiarta. Data viitoare, asa il voi prepara cu siguranta, pentru ca sunt tare curioasa de gustul pe care il poate da unei ciorbe sanatoase.
Dupa ce am savurat si ultimul oscior din puiul vegetarian, am pregatit pulpele. Pe acestea, le-am facut pe gratar, alaturi de un orez salbatic si o salata de rosii cu ardei capia. A fost un pranz pe cinste: gustos si sanatos. Mi-au placut mult pulpele pregatite asa pe gratar, nu foarte arse, dar suficient de rumenite incat sa simt cum rontaie in dinti ciocanelul si pielita. Ah, pielita…. In copilarie, lasam intotdeauna pielita la final, atat de mult imi placea. Eram cuminte si mancam intreaga pulpa doar pentru ca la final sa savurez linistita pielita.

Puiul vegetarian este hranit sanatos pentru ca tu sa te hranesti sanatos. Puiul vegetarian este crescut cu legume si cereale, preponderent porumbul si graul reprezinta 70% din dieta acestuia. Are o culoare sanatoasa, galbuie asa de ouisor, este delicios si este adus in magazine de La Provincia, ferma cu experienta in cresterea pasarilor. Este un pui proaspat venit la oras de langa Horezu, o zona recunoscuta pentru aerul curat, nepoluat, asa ca isi cauta prieteni in oras. Noi ne-am cunoscut si imprietenit si sper sa strangem si mai mult prietenia in timp. Tu l-ai cunoscut deja? Cum ti se pare? Asa-i ca iti place de el?
Puiul vegetarian se regaseste intr-o gama variata de produse, in doua tipuri de ambalaj: atm (atmosfera modificata) si tavita. Si daca nu ai idee pe care sa il alegi sau ce reteta sa incerci, da un search pe retelele de socializare dupa #BUZZPuiulVegetarian si o sa ai de unde alege negresit.
Pofta buna!