Confesiunile unei ratate trecute de 40 de ani – Alexandra Potter

O carte dedicata “Tuturor celor care pot sa rada in fata celor mai mari greutati.” Fie ca ai trecut de 40 de ani sau mai ai putin, asa ca mine, cartea Alexandrei Potter este musai de citit.

Confesiunile unei ratate trecute de 40 de ani

O carte faina, amuzanta, relaxanta si autentica, in care te vei regasi cu siguranta. Si… sa nu care cumva sa crezi ca daca simti ca te regasesti in aceasta poveste esti o ratata. Daca citesti, o sa intelegi ca exact asta este ideea: nu suntem ratate. Doar ca uneori suntem facute sa ne simtim ca niste ratate.

“Se pare ca pentru noi, pentru toate, viata nu e intotdeauna usoara, iar lectia pe care am invatat-o este ca nu devii o ratata daca viata nu decurge chiar cum te asteptai. Pentru ca viata reala e complicata si haotica. Se mai intampla si rahaturi. Nu exista o singura masura pentru toate lucrurile. Daca dai la o parte filtrele, si hastagurile, si mesajele motivationale, vei vedea ca toate suntem la fel de speriate si de confuze. Toate ne traim viata, pur si simplu, si poate ca nu ne reuseste tot si poate ca nu aratam instaperfect, dar e in regula.”

Aceste confesiuni sunt despre faptul ca viata nu este cum ne-am imaginat noi ca o sa fie si despre cum ne luptam toate cu presiunea asta a vietii perfecte, care nu exista asa cum o vedem pe facebook, instagram sau alte retele de socializare.

#habarnamcedraculuifac

Cartea m-a cucerit de la primele randuri. Asa as pune acum vreo 100 de inimioare in articol, insa am o varsta totusi. Si nu vreau sa va aud apoi cu “uite-o si pe ratata asta de aproape 40 de ani”. Hi Hi.

Cartea urmareste un an din viata lui Nell Stevens, o femeie trecuta de 40 de ani, fara copii, proaspat despartita de logodnic si reintoarsa “acasa” in Londra. Toate prietenele ei sunt acum casatorite, au copii si au alte prioritati. Pentru ca simte ca nu are niciun rost in viata ei, Nell isi face propriul podcast (emisiune audio transmisa online), numit “Confesiunile unei ratate trecute de 40 de ani”. La inceput are doar 4 ascultatori, dar pe masura trecerii timpului podcastul ei devine viral.

Jobul pe care il gaseste Nell este acela de scriitoare de necrologuri, iar astfel ajunge sa se imprieteneasca cu o vaduva simpatica trecuta de 80 de ani. Si de la Cricket avem de invatat foarte multe lucruri, plina de viata si de energie, este un personaj de poveste.

Pentru ca isi doreste spatiu si independenta, Nell nu vrea sa se mute in casa parintilor ei. Astfel, ajunge sa imparta chiria unui apartament cu un barbat pe nume Edward. Mmmm, momentele dintre cei doi sunt savuroase si preferatele mele din intreaga carte.

In societatea noastra, indiferent de gen, rasa, culoare sau origine, exista aceasta presiune de a fi perfect(a) in tot ceea ce faci: scoala, job, familie. Iar atunci cand nu te ridici la nivelul standardelor impuse de societate, esti considerat o persoana ratata. Intr-un fel sau altul, noi toti suntem ratati. Depinde doar de noi ce atitudine adoptam si ce lasam sa se vada la suprafata. Cat curaj avem sa fim autentici. Cat ne influenteaza cei din jurul nostru. Si cum luptam pentru ceea ce ne dorim.

Astfel de carti sunt lectii curate care ne motiveaza sa mergem mai departe si sa ne traim viata asa cum ne dorim. Indiferent de varsta pe care o avem.

#cenaibafaccuviatamea

In Confesiunile unei ratate trecute de 40 de ani autoarea vorbeste onest despre prietenie, dragoste, dezamagire, despre marile intrebari la care nu primesti raspunsuri de cele mai multe ori. Cartea este o lectie actuala despre imperfectiune, singuratate si nesiguranta. Despre cum este sa o iei de la capat, cand credeai ca deja ai terminat. Despre puterea pe care o avem in interiorul nostru.

Confesiunile unei ratate trecute de 40 de ani de Alexandra Potter a aparut la Editura Corint, in colectia Leda Bazaar. Din aceasta colectie mai fac parte: Ultima doamna Parrish de Liv Constantine, Ne vedem in Monaco! de Hazel Gaynor si Heather Webb si Rivalele. Coco Chanel si Elsa Schiaparelli de Jeanne Mackin.

Lectura frumoasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *