Add Libitum

Add Libitum

Ele toate: Ioana Vladescu

Ei toti: Eduard Cirlan

Text si regie: Alexandru Unguru

Add Libitum sau cum se vede viata la bloc as indrazni sa spun eu. Mie personal imi place sa stau la bloc. Ma bucur de galagia din vecini, mai “barfesc” uneori legat de povestile de pe scara, dar asta pentru ca intotdeauna am ce invata din ele, si chiar daca uneori m-am simtit spionata de vecina de la 5, nu as da pe nicio vila din lume viata de la bloc. In plus, in copilarie, la bloc am dezvoltat prietenii frumoase si trainice.

Dar sa revenim la spectacolul de teatru Add Libitum.

Intr-un bloc oarecare, intr-un moment oarecare al zilei, privim pe rand, pe fereastra, cateva familii. Le invadam intimitatea si observam bucuria, tristetea, dorintele sau frustrarile cuplurilor de pe scara. Poate fi scara ta de bloc, pot fi vecinii tai, poti fi chiar tu unul dintre personaje. Textul este fabulos, felicitari Alex Unguru (Koln, Doi si un tulnik, De veghe in lanul de ocara).

Decorul este unul minimalist, simbolizand intr-o forma originala o scara de bloc cu toate apartamentele ei. Un tablou al unei scari de bloc, intr-un fel. Avantajul acestui decor minimalist il constituie faptul ca gesturile si mimica actorilor sunt puse in evidenta in fata spectatorului. Spre rusinea mea, pe Eduard Cirlan l-am vazut doar in filme, pana acum, dar voi corecta acest lucru pentru ca mi-a placut mult. Este expresiv si intra cu usurinta in fiecare rol pe care il interpreteaza. Pe Ioana Vladescu am vazut-o pentru prima data pe scena, este delicata si expresiva, mi-a placut, dar nu pot spune ca m-a convins cu fiecare personaj din “Add Libitum”.

Spectacolul Add Libitum a avut premiera intr-un spatiu fain, la POINT (Str. General Eremia Grigorescu nr. 10, Bucuresti) si va recomand sa mergeti sa-l vedeti. Este un spectacol natural si autentic. Cred ca o sa va regasiti in povestile personajelor, asa cum am facut si eu, si sunt convinsa ca veti rade copios de situatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *