The Grudge

Blestemul (The Grudge)

Regia: Nicolas Pesce

Cu: Andrea Riseborough, Lin Shave, John Cho, Jacki Weaver, Demian Bichir

Distribuit de InterComFilm Distribution.

Daca vrei sa vezi un horror bun mai ai cateva zile la dispozitie sa ajungi la cinema sa vezi “Blestemul”.Spun asta pentru ca filmul este in cinematografe deja din 3 ianuarie.

Blestemul are o poveste care ne este prezentata treptat, liniar, tensiunea fiind bine dozata pe tot parcursul actiunii. Momente din trecut ne sunt introduse in povestea din prezent, exact atat cat trebuie ca sa ne ajute sa intelegem actiunea si sa ne treaca fiori. In plus, nu este vorba doar de un simplu blestem care se abate atat asupra celor care locuiesc in casa cu pricina, cat si a celor care doar ii trec pragul pentru cateva clipe. Este vorba de mult mai mult, de o entitate misterioasa care le apare doar celor care au fost in casa si le distruge viata.

Cred in blestem, dar nu cred in fantome si demoni, cu toate acestea ma sperie filmele horror si de aceea nici nu sunt o mare fana a lor. The Grudge insa m-a captivat, am tresarit de cateva ori in fata ecranului de cinema, dar am si ras sarcastic la cateva clisee care apar in acest film si la acele mici lucruri care nu pare ca se leaga. Asta daca esti genul de persoana pragmatica si analitica si le privesti astfel.

Trebuie sa recunosc ca nu am vazut primele doua filme “The Grudge”. Insa nu am avut nicio problema sa inteleg cele intamplate in trecut si sa urmaresc acest film ca unul de sine statator. Ce mi-a placut la acest film este faptul ca are o poveste logica si ca reuseste sa transmita trauma psihica prin care trec personajele. Si mi-a placut Andrea Riseborough in rolul doamnei detectiv Muldoon, este credibila si stie sa te prinda in investigatia pe care o intreprinde.

Despre “The Grudge” a mai scris Presa in Blugi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *