Beraria H, un loc de poveste

Pe locul unde astazi este Beraria H, demult, nu foarte demult, era Pavilion H, centru comercial. Am facut cumparaturi in H de “n” ori. Fie mergeam cu mama in weekend, fie cu fetele cu vreo 2-3 ore inainte de a merge la liceu. De la haine la rechizite si cosmetice, gaseam tot ce voiam in H. Erau atunci cateva ore de relaxare si… shopping. Astazi merg la H tot pentru relaxare, pentru bere si relaxare mai exact.

Beraria H este cea mai mare berarie din Sud-Estul Europei. Un loc de poveste, un mic orasel unde mergi seara cu partenerul de viata sa te relaxezi dupa o zi de munca sau mergi cu gasca in weekend sa va distrati si sa uitati de saptamana grea care a trecut. Fiind berarie, aici gasesti diferite tipuri de bere: de la clasica blonda pasteurizata la cea artizanala, nefiltrata si nepasteurizata. La metru sau la galeata, la draught sau la sticla; blonda, aramie sau bruna; amaruie sau cu un gust dulceag caramelizat; aici vei gasi cu siguranta o bere pe gustul tau. Eu iti recomand Berea H (berea casei), blonda sau aramie, dupa gust. Este o bere artizanala, naturala, nefiltrata si nepasteurizata, produsa la Fabrica de Bere Nemteana, Roman, Jud. Neamt.

Si pentru ca e pacat sa mergi la Beraria H doar sa bei o bere si sa nu gusti ceva din meniul cu chef de viata, sa stii ca berea H merge cel mai bine cu carnati. Dupa parerea mea, carnatii nemtesti Thuringer si Weisswurst se potrivesc cel mai bine cu berea, insa la fel de bine poti servi carnatii romanesti sau Kasekrainer, celebrul carnat austriac cu cascaval. Garnitura: cartofii beraresti, evident. Nu-i asa? Cea mai buna alegere.

Bineinteles, aceasta este ideea si alegerea mea. Dar tu poti alege orice altceva din meniu. Te poti uita si pe specialitatile berarie, poate vrei niste coaste, burgeri, salate sau chiar platouri. Eu mai am un singur sfat: nu te ridica de la masa inainte de un desert delicios. Berea are un gust mai intens atunci cand mananci ceva dulce.

Iar pe langa berea buna si mancarea delicioasa, la Beraria H ai parte de distractie in adevaratul sens al cuvantului: concerte, show-uri de stand-up comedy, petreceri s.a.

Enjoy. Si te astept sa imi scrii aici ce ti-a placut cel mai mult din meniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *