Figuranta

Tania Popa este figuranta pe scena Teatrului National Bucuresti si i se potriveste de minune.

Figuranta este un spectacol despre conditia actorului, despre viata, sperante si neimpliniri. O poveste tragi-comica prezentata minimalist in alb si negru, dar incarcata de emotie si energie.

Text: Andreas Petrescu

Distributia: Tania Popa

Regia artistica: Tania Popa

Sala Pictura, Teatrul National Bucuresti

Tania Popa este senzationala in rolul Aniei. Cu mult talent, Tania da viata unui personaj fascinant, care iti va ramane in suflet mult, mult timp dupa ce te-ai bucurat de spectacolul de teatru. Vei pleca acasa cu gandul la Ania si cu raspunsul la cateva din intrebarile pe care si le pun spectatorii in general. Spre exemplu: “Cat dureaza sa inveti textul?”, “Cati bani castigi pentru un rol?”, “Cat de mult te consuma un personaj?” sau “Ce se intampla cu personajul dupa ce actorul pleaca acasa?”

Figuranta este o fata care si-a dorit sa se bucure de succes rasunator, pe scandura scenei, dar fara sorti de izbanda. E fata aceea despre care s-a spus <Saraca, e asa o fata buna! Pacat de ea.> Este vecina, colega, este o fata pe langa care ai trecut pe strada si apoi ai vazut-o la stiri. Puteai sa faci ceva pentru ea si nu ai facut nimic. Pentru ca nu ai stiut. Nu ai simtit. Ai fost prea preocupat cu tine insuti.” afirma autorul Andreas Petrescu.

Figuranta este un spectacol izbitor de natural, adevarat si dureros. Fie ca vei regasi bucati din trairile tale, din propria ta poveste, fie ca vei recunoste fragmente din povestile din jurul tau, spectacolul Figuranta este coplesitor. Un spectacol care doare, dar in care este loc si pentru ras. Pentru ca asa este si viata: zambet si durere, durere si zambet si tot asa. Nimic nu poate fi rau pana la capat.

Sfarsitul este de o onestitate socanta, dar pana acolo povestea este cursiva si captivanta, plina de emotie si de energie, si cu o tensiune atat de bine construita incat nu stii daca este de ras sau de plans. Uneori rasul vine ca o salvare, alteori este posibil sa fie prea tarziu. Prea tarziu pentru adevar, prea tarziu pentru hohote de ras, prea tarziu pentru un suflet.

Figuranta – un spectacol plin de viata care vorbeste despre viata. De vazut, pana nu este prea tarziu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *