Fetita din scrisoare

Fetita din scrisoare mi-a rupt sufletul in bucati. M-a surprins placut aceasta carte si m-a coplesit peste masura. Am inceput sa o citesc in drum spre birou dimineata, in mijlocul de transport, gandind ca este o carte care se citeste usor si care nu te pune prea mult sa gandesti, insa m-am inselat ingrozitor. Este o carte care se citeste usor, dar care are un puternic impact emotional. In 2 zile am citit-o, abia asteptam sa treaca ziua de munca si sa imi continui lectura in drum spre casa. Si acasa, bineinteles, caci am ales sa las treburile ‘pe mai tarziu’ si sa citesc povestea fetitei din scrisoare.

Fetita din scrisoare

de Emily Gunnis

Editura Litera, Colectia Buzz Books

Anul 1956. Tanara Ivy ramane insarcinata si este trimisa la St. Margaret, un camin pentru mame si copii. Un loc infiorator, unde mamele sunt greu incercate. Sunt muncite la maxim si sunt lasate sa nasca in conditii inumane, iar bebelusii le sunt luati imediat si dati obligat – fortat spre adoptie.

Anul 2017. Samantha este o jurnalista care incearca sa gaseasca acel articol care sa-i aduca recunoasterea bine merita. Intr-o zi, Samantha gaseste la bunica ei scrisoarea unei tinere mame care implora sa fie salvata de la caminul St. Margaret si este extrem de tulburata de povestea acesteia. Avand doar 2 zile la dispozitie, pentru ca St. Margaret urmeaza sa fie demolat, Sam incepe sa investigheze aceasta poveste tulburatoare.

Trecutul este frumos impletit cu prezentul, apar numeroase rasturnari de situatie, atat cat trebuie si exact atunci cand trebuie, si toate ne sunt frumos explicate de autoare. Momentele traite de tinerele din caminul St Margaret sunt dureroase si te fac sa te simti revoltat(a), mai ales cand te gandesti ca maicutele erau cele care le exploatau pe tinerele mame. Determinarea Samanthei m-a impresionat si mi-as dori sa am si eu pe jumatate din puterea si din resursele ei. Sam este mama la randul ei si citind scrisoarea lui Ivy isi doreste din toata inima sa-i descopere povestea, sa gaseasca adevarul si sa-i faca dreptate fetitei din scrisoare.

O poveste profund emotionanta, cu atat mai mult cu cat se bazeaza pe o realitate socanta. Am devorat-o, m-am implicat, m-a emotionat si m-a captivat in egala masura. afirma Fanny Blake, jurnalist si scriitoare despre “Fetita din scrisoare“. Si pe mine m-a emotionat si captivat, am simtit ca lupt alaturi de Sam in aceasta cursa alerta contra cronometru incercand sa descopar misterul si sa aflu adevarul. O carte care merita cu siguranta citita!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *