Despre plante si sanatate

Pentru cei care nu stiu, vreau sa reiau foarte pe scurt povestea. Intr-o seara de primavara din 2010 am ajuns la urgenta si timp de 3-5 ore nimeni nu stia ce am. Intr-un final s-a dovedit a fi o criza combinata de stomac-fiere-rinichi. Niste fire de nisip din rinichi s-au luat la cearta cu peretele colecistului ingrosat si acidul din stomac nu le-a suportat cearta…. Cam asa. Cert este ca am plecat de la UPU cu o lista de medicamente si o alta cu un fel de regim alimentar, iar timp de 2 luni nu am facut nicio abatere: nici de la lista de medicamente, nici de la regimul alimentar strict. Insa, 2 luni mai tarziu, in urma vizitei la medic s-a constatat ca nu sunt imbunatatiri evidente. Asa ca, by my own (sau di capu’ meu cum ar spune moldovianul) am renuntat la pastile si am trecut pe plante. Ceai de plante. Alte 2 luni mai tarziu… eram ca noua. De atunci, intai de toate, am grija de sanatatea mea cat mai natural posibil: legume, fructe, produse si in special ceaiuri de plante. Si orice simptome apar, caut mai intai remediul naturist.

De aceea, m-am bucurat sa descopar site-ul si produsele plantamed, si sper ca pe viitor sa vina si cu alte produse pentru mai multe aspecte ale sanatatii noastre. Produsele din plante nu doar trateaza, ci ele si previn. In Germania, spre exemplu, produsele din plante sunt recomandate de medici, pentru ca la ei aceste produse apar pe piata in urma unor studii clinice indelungate, pe sute de mii de pacienti. La noi, piata de produse din plante este bine dezvoltata, dar vreau sa iti atrag atentia sa alegi acele produse care au studii clinice in spate, pentru ca nu tot ceea ce este natural este si inofensiv.

Va prezint mai jos cateva dintre produsele plantamed, dedicate cu precadere femeilor, si am sa inchei cu o alta poveste amuzanta de aceasta data, legata de un produs naturist.

Femicur capsule se recomanda atunci cand apar tulburari de ciclu menstrual si mastodinie. Femicur amelioreaza simptomatologia sindromului premenstrual, regleaza durata si intensitatea ciclului menstrual, scade tensiunea la nivelul sanilor si inlatura disconfortul. Pot sa ma consider o norocoasa, ca nu mi se intampla des sa ma confrunt cu sindromul premenstrual, de aceea ma si gandeam sa fac un giveaway cu o cutie de Femicur, ce ziceti? Ati fi interesate, domnite dragi?

Cystinol akut este un tratament pe baza de plante cu efect antibacterian, antiinflamator si analgezic indicat in infectiile tractului urinar inferior.

Remifemin este un produs din plante foarte interesant dupa mine. Poate… mai bine sa fac un giveaway cu acesta, ce spuneti? In primul rand, vreau sa precizez ca Remifemin este testat clinic (de altfel, si toate celelalte produse plantamed sunt) si nu are efecte estrogenice si implicit nu creste riscul de aparitie a cancerului de san sau genital. Remifemin se recomanda in tulburarile (neurovegetative si psihice) produse de menopauza si totodata acest medicament previne osteoporoza.

Sa va spun acum si despre un ceai de la plantamed. Este vorba de Midro Tee, care actioneaza la nivelul mucoasei intestinale regland tranzitul intestinal. Este recomandat in constipatie acuta sau cronica.

In cele din urma, vreau sa va mai recomand Sedacur Forte, o cura puternica si naturala de liniste. Acest produs este recomandat pentru calmarea starilor nervoase si ameliorarea tulburarilor de somn.

Iar acum sa va spun povestea amuzanta pe care v-am promis-o si cu asta am sa inchei. Este vorba de un medicament natural cu efect sedativ, poate ca Sedacur Furte, poate ca nu, nu prea conteaza zic. Astfel de medicamente sunt recomandate a fi administrate seara, cu 2 ore inainte de culcare, sau macar in a doua parte a zilei. Ei bine, o colega draga a mea, intr-o perioada de stres maxim la birou, a inceput un astfel de tratament. Intr-o seara, inainte de culcare, a uitat sa-si ia pastila. Si-a amintit dimineata cand s-a trezit, si cum nu voia sa “sara” o zi de tratament, s-a gandit sa o ia atunci, inainte sa vina la birou. Ei bine, fix in acea dimineata s-a intamplat sa fie chemata la director si sa fie mustruluita, dar ea a fost atat de senina si linistita si zambit frumos, incat l-a dezarmat si pe director. Hi Hi.

Acestea fiind spuse, astept comentariile voastre in ceea ce priveste un giveaway, daca nu ma decid eu intre timp. Totodata, astept si parerea voastra despre produsele din plante.

Sanatate maxima!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *