Baieti buni

Good boys (Baieti buni)

Regia: Gene Stupnitsky

Cu Jacob Tremblay, Brady Noon, Keith L. Williams

Distribuit de Ro Image 2000

Trei pusti elevi in clasa a VI-a sunt invitati la prima lor petrecere de pupat. Dar nici unul din ei nu stie sa sarute. Max, Thor si Lucas intra in panica si decid sa foloseasca drona tatalui lui Max (pe care, apropo, baiatul nici macar nu avea voie sa o atinga) si sa spioneze un cuplu de adolescenti din vecini. Doar ca lucrurile o iau razna complet.

Ma asteptam la o comedie simpatica si usurica, avand in vedere ca protagonistii sunt niste pusti de doar 12 ani. Insa “Baieti buni” este un film care se vrea a fi o comedie si din pacate nu prea ii iese. Poate ca ar fi fost mai bine daca protagonistii erau niste adolescenti de 15-18 ani. Inteleg ca pustii din ziua de astazi stiu mai multe prostii decat stiam eu la varsta lor, dar parca este prea exagerat.

Ca punct forte o sa fiu subiectiva si o sa marturisesc ca mi-am amintit de copilaria mea si de primul meu pahar de bere. Aveam mai putin de 12 ani si eram cu tata undeva la o cantina din tara. Ca o paranteza, tata facea multe deplasari in tara in interes de serviciu si uneori, in timpul vacantei de vara, ma lua cu el. Bineinteles ca tata, ca un parinte responsabil, mi-a luat un suc. Era o ora tarzie, nu mai stiu exact cat de tarzie, cert este ca se terminase cina si mai aveau la cantina respectiva doar suc de grapefruit, ca racoritoare. Deloc incantata de sucul meu, cu acordul lui am luat o gura din bere si mi-a placut. Drept urmare, nu m-am multumit doar cu o gura de bere.

Ca punct slab, “Baieti buni” este un film care poate speria tinerii parinti in devenire la gandul ca uite ce pot face copiii la 12 ani. Totusi, hai sa nu ne fie frica de drobul de sare. Eu personal voi incerca sa-mi invat copiii sa isi pastreze inocenta cat de mult se poate, sa se bucure de copilarie si… promit sa le cumpar eu prima lor bere si sa ma bucur sa le fiu alaturi.

Baieti buni este de astazi in cinema. Este un film care amuza, partial, si care totodata este posibil sa te enerveze ori socheze. Parerea mea. Da’… ce spuneam mai sus de drobul de sare? Hai, vizionare placuta!

 

Inca ceva. Sunt foarte curioasa de parerea ta, asa ca te astept cu un comentariu dupa ce vei vedea filmul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *