Regele leu

In timp ce unii vor doar sa ia, un rege adevarat cauta doar sa ofere.

The Lion King (Regele leu)
Regia: Jon Favreau
Distribuit de Forum Film Romania

Un nou film Disney care m-a teleportat in savana africana, printre lei, girafe, zebre, antilope si… hiene. O poveste clasica, dar in egala masura moderna si realizata exceptional din punct de vedere tehnic. Imaginile din savana africana sunt spectaculoase, animalele salbatice sunt fabuloase, povestea insa nu este atat de emotionanta pe cat ma asteptam. Poate pentru ca este o poveste previzibila, clasica; poate pentru ca filmul este atat de bine realizat incat aduce mai mult cu un documentar decat cu un film de aventura… si atunci emotia dispare.

Totusi, mi-a placut mult Regele leu si am iesit din sala de cinema fredonand Hakuna Matata. Inca mai fredonez, ca sa fiu cinstita, caci am nevoie de putina Hakuna Matata in viata.

It means no worries
For the rest of your days
It’s our problem-free philosophy
Hakuna Matata!

 

Actiunea incepe in Pride Rock unde se naste viitorul rege: Simba, fiul lui Mufasa si a lui Sarabi. Scar, fratele lui Mufasa, nu este deloc incantat, dorindu-si tronul regatului pentru el, si pune la cale sa-si ucida fratele si nepotul. Curand, Mufasa isi pierde viata, iar Simba este exilat in cele din urma. Dar povestea nu se termina aici, sunt convinsa ca stiti acest lucru si nu are rost sa intru eu in detalii.

Regele leu este un film despre responsabilitate si curaj, o calatorie catre maturizare si incredere in fortele proprii a micului Simba, o calatorie presarata cu cateva momente comice alaturi de simpaticii sai prieteni Pumbaa si Timon, dar si cu ceva tensiuni.

 

Cu mic cu mare, hai la cinema sa vedeti cea mai noua productie Disney. Musai. Filmul “Regele leu” a aparut atat in varianta dublata, cat si in cea subtitrata, insa ceea ce vreau eu sa va spun este faptul ca merita vazut in IMAX 3D, pentru efectele speciale si sentimentul ca esti acolo in savana africana, alaturi de Simba.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *