Yesterday

Yesterday… All my troubles seemed so far away
Now it looks as though they’re here to stay
Oh, I believe in yesterday…

Cunoaste toata lumea aceasta melodie a trupei The Beatles, asa-i? Si nu numai aceasta melodie, sunt convinsa. Ei bine, cum ar fi daca maine nimeni nu si-ar mai aminti de formatia The Beatles? Cum ar fi daca maine omenirea ar fi privata de gustul Coca-Cola sau de fabuloasa aventura a lui Harry Potter sau de… pune-ti imaginatia la incercare si vino tu cu niste idei, te rog.
Pana atunci, hai sa iti povestesc putin despre filmul Yesterday.

Jack Malik (Himesh Patel) este un tanar artist care incearca sa intre in lumea muzicala, insa fara prea mult succes. Ellie (Lily James) este prietena lui din copilarie care crede in talentul lui si totodata impresara care din pacate nu reuseste sa-i asigure decat niste cantari prin baruri, in fata prietenilor. Pana intr-o zi cand, in urma unui accident dubios, Jack se trezeste pe un pat de spital si curand ajunge sa isi dea seama ca lumea nu stie cine sunt The Beatles. Si atunci, ce credeti ca face tanarul nostru artist? Isi insuseste melodiile formatiei. Pam Pam.

Yesterday este o comedie draguta, de vara, cu muzica de la foarte buna in sus, dar cu ceva clisee romantice care ii strica tot farmecul. Mi-a placut prestatia lui Himesh Patel, mi-a placut Kate McKinnon – va las pe voi sa descoperiti ce rol are in acest film – si mi-a placut ideea de corectitudine. Pentru ca da, chiar daca Jack Malik si-a insusit melodiile trupei The Beatles,filmul nu incurajeaza plagiatul. Este un film cu o poveste interesanta, dar cred ca se puteau juca putin mai mult cu aceasta idee de plagiat si de corectitudine, fara prea mult accent pe partea romantica.

Yesterday
Love was such an easy game to play
Now I need a place to hide away
Oh, I believe in yesterday

 

Yesterday

Regia: Danny Boyle

Cu: Lily James, Himesh Patel

Distribuit de Ro Image 2000.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *