Si Soarele e o Stea

The Sun is also a Star ( Si Soarele e o Stea)

dupa un roman de Nicola Yoon

Regia: Ry Russo-Young

Cu: Yara Shahidi, Charles Melton, John Leguizamo, Gbenga Akinnagbe

Distribuit de Forum Film Romania

Sa incep prin a va spune de ce scriu acest articol aproape 2 saptamani mai tarziu? Pentru ca… Soarta. Da, da, viata se intampla si in timpul in care tu esti cu prietenii la karaoke sau in sala de cinema urmarind un film. Este ceea ce am invatat de la Tasha si Daniel. Iar daca m-au convins pe mine, pot convinge pe oricine cu povestea lor despre magie si soarta. Drumul in viata il alegem sau este vorba de predestinare? Fiecare om se naste sub o stea. Povestea spune ca si soarele e o stea, iar daca ai curaj, credinta si perseverezi, soarele poate sa fie steaua ta magica.

Natasha Kingsley ( Yara Shahidi) este o adolescenta practica si realista, careia ii plac stiintele exacte si care crede doar in lucrurile palpabile. Natasha locuieste de 9 ani impreuna cu parintii ei si cu fratele mai mic in New York, iar aceasta este ziua in care urmeaza sa fie deportati in Jamaica. La randul meu, sunt o fire practica si cu picioarele pe pamant si chiar de la inceput am observat o scapare matematica legata de varsta celui mic in raport cu numarul de ani de cand familia Kingsley se afla in State. Coplesita de ideea deportarii si curioasa de povestea Natashei, am trecut insa peste aceasta scapare, dar nu care cumva sa credeti ca am uitat-o.

Nici pentru Daniel ( Charles Melton) aceasta zi nu este una obisnuita. Daniel este un visator care iubeste poezia, dar in aceasta zi speciala urmeaza sa sustina un interviu pentru a studia medicina si a fi pe placul parintilor sai.

Soarta face ca cei doi adolescenti sa se intalneasca si sa se indragosteasca in doar cele cateva ore petrecute impreuna prin New York City. Va las pe voi sa aflati ce se intampla mai departe in povestea celor doi, eu va mai spun atat: am imbatranit, dar tot m-am lasat vrajita de povestea aceasta magica. Asadar, sa nu care cumva sa va ganditi ca acesta nu este un film pentru voi. De ce spun ca am imbatranit? Cand am vazut eu filmul, sala a fost plina de adolescenti si au fost cateva secvente in care acestia au reactionat la unison, iar eu nu intelegeam de ce… de parca vedeam alt film. Dar fiecare varsta are farmecul ei si fiecare se bucura de un film in felul sau. Asta in niciun caz nu face din “Si soarele e o stea” un film pentru adolescenti, din contra este un film pentru toate varstele.

Mi-a placut mult Yara Shahidi, este naturala si autentica. Pe Charles Melton nu stiam in ce film l-am mai vazut, iar ulterior mi-am amintit de Riverdale. In serialul mentionat anterior, Charles Melton m-a convins, este autentic si dedicat personajului sau. In “Si soarele este o stea” mmhm, parca nu prea este din aceeasi poveste.

“Si soarele este o stea” ne incanta in plan secund cu multe locuri faine din New York: Gara Centrala, telefericul Roosevelt… Manhattan, Queens, Brooklyn s.a. M-am bucurat de fiecare imagine in parte si mi-am redescoperit visul de a vizita orasul care nu doarme niciodata. Ba chiar am descoperit ca se poate dormi foarte bine pe iarba verde si cred ca am o idee despre cum am sa scutesc eu ceva banuti in felul acesta.

Cand voi ajunge in New York, si sper din tot sufletul sa ajung, cu siguranta veti putea vedea pe Instagramul meu o multime de poze, pana atunci insa va doresc vizionare placuta la acest film!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *