Rocketman

Rocketman

Regia: Dexter Fletcher

Scenariul: Lee Hall

Cu: Taron Egerton, Jamie Bell, Bryce Dallas Howard, Richard Madden

Distribuit de Ro Image 2000.

Elton John, pe numele sau adevarat Reginald Kenneth Dwight, are o poveste de viata impresionanta. Filmul “Rocketman” il urmareste pe Elton incepand din copilarie de-a lungul drumului sau spre succes, trecand prin suferinta si dependenta si renascand asemenea pasarii Phoenix, cu ajutorul prieteniei adevarate. Elton este un baietel timid si sensibil, care isi gaseste salvarea in muzica, avand o memorie si un talent extraordinar. Incurajat de bunica lui, Elton incepe lectiile de pian.  Povestea nu este incarcata cu detalii picante, insa ne trece prin toate momentele definitorii din viata vedetei rock. Iar melodiile sunt foarte bine alese, nu in ordine cronologica, ci in functie de momentele care urmeaza si exprimand totodata foarte bine starile artistului. Cu siguranta vei recunoaste cel putin o melodie. Eu le-am recunoscut pe majoritatea si nu sunt fana Elton John.

Taron Egerton aduce foarte mult cu Elton John. Mi-a placut pentru ca este natural, carismatic si jucaus, plin de energie si voie buna. Si a interpretat singur melodiile din film, sa stiti. Mi-a placut mult si Jamie Bell, cel care interpreteaza rolul lui Bernie Taupin, compozitorul lui Elton. In plus, m-a impresionat tare mult frumoasa relatie de prietenie autentica dintre cei doi. Rocketman este un film despre prietenie si familie, despre frustrari si cautari, despre visuri si sperante, despre iubire si afectiune. Sau mai bine zis despre lipsa de afectiune din copilarie care produce efecte in viata de adult.

M-a emotionat si mi-a placut mult Bohemian Rhapsody, probabil si pentru ca imi place muzica trupei Queen. Pe Elton John nu prea il ascult, insa eram curioasa sa-i aflu povestea desi nu prea stiam la ce sa ma astept de la acest film. Am simtit cumva ca am fost introdusa fortat in povestea lui, dar nu m-am descurajat si treptat m-am lasat cucerita de micutul Reggie, ca mai apoi sa fiu fascinata cu desavarsire de Elton. Iar pe langa povestea care emotioneaza si pe langa interpretarea fara cusur, costumele colorate si stralucitoare sunt de senzatie!

Per total, pot spune ca mi-a placut mult Rocketman si consider ca este un film musai de vazut acum la cinema. In plus, eu voi asculta mai mult muzica lui Elton John de acum.

Vizionare placuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *