La Llorona

Blestemul femeii care plange (The course of la Llorona)

Regia: Michael Chaves

Cu: Linda Cardellini, Patricia Velasquez, Raymond Cruz, Madeleine McGraw, Sean Patrick Thomas

Distribuit de Vertical Entertainment

La Llorona este femeia de originine latino-americana care si-a omorat copiii in urma unui episod de furie nebuna atunci cand a aflat ca sotul ei a inselat-o cu o femeie mai tanara. Legenda spune ca La Llorona a fost cuprinsa de remuscare dupa ce si-a inecat copiii in rau si, plangand de durere, s-a sinucis. De atunci isi cauta copiii, iar cei care aud in noapte chemarea ei sunt pierduti.

Filmul “Blestemul femeii care plange” (The course of La Llorona) face parte din universul The Conjuring si prezinta povestea unei mame singure ai carei copii (Chris si Samantha) sunt vanati de La Llorona. Anna Garcia (Linda Cardellini) lucreaza ca asistent social si nu crede in mituri si superstitii si nici nu este o persoana religioasa. In momentul in care Anna Garcia realizeaza ca femeia care plange ii vaneaza copiii, aceasta cere ajutorul bisericii, insa si la ei, ca si la noi, birocratia este in floare. Astfel, Anna Garcia ajunge sa apeleze la Rafael (Raymond Cruz), un fost-preot care s-a lepadat de biserica, dar nu si de credinta. Cum se termina toata aceasta poveste… nu o sa aflati de la mine. O sa va spun atat: presimt ca mai urmeaza ceva. Si nu sunt eu mare fana horror, insa filmul acesta mi-a placut si astept o continuare.

 

The course of La Llorona (Blestemul femeii care plange) este un horror veritabil plin de mister. Tensiunea este bine dozata, in asa fel incat sa te tina incordat pe tot parcursul celor 93 de minute. Iar Linda Cardellini este din poveste. Foarte expresiva, L. Cardellini reuseste sa determine si cel mai rece om din univers sa empatizeze cu ea, sa-i simta disperarea, sa traiasca teroarea alaturi de ea si sa-si doreasca ca Anna sa reuseasca sa-si salveze copiii.

Vizionare placuta!

 

Ar mai fi ceva. Dupa un asemenea film nu este recomandat sa mergeti la culcare. Asa ca, va astept aici sa povestim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *