Sefa a intrat la apa

Little (Sefa a intrat la apa)

Regia: Tina Gordon Thism

cu: Regina Hall, Marsai Martin, Issa Rae

Distribuitor: Ro Image 2000

 

13 going on 30 (2004) si Big (1988) sunt 2 filme care mi-au placut muuuult de tot la vremea lor. Ei bine, oarecum la vremea lor, caci nu l-am vazut eu pe Tom Hanks in Big chiar in 1988, fiind prea micuta atunci pentru a ma uita la un film si a intelege ceva din el. Cele doua filme mentionate mai sus spun povestea unui copil care isi doreste sa devina adult si peste noapte dorinta lui devine realitate. Filmul “Little” este cumva opusul: managerul unei companii de succes se trezeste intr-o dimineata avand 13 ani, fara sa-si fi dorit vreodata sa redevina copil.

Este vorba de Jordan Sanders (Regina Hall in rolul doamnei manager, respectiv Marsai Martin in varianta adolescentina), sefa dura care isi terorizeaza asistenta, pe April (Issa Rae), o tanara talentata, dar usor cam timorata. Chiar inaintea unei prezentari importante pentru companie, Jordan se trezeste la 13 ani. Param pam pam.

Mi-a placut Marsai Martin in rolul micutei Jordan, este adorabila, iar expresivitatea ei m-a ajutat sa inteleg de ce Jordan a ajuns o sefa atat de dura in prezent. Se stie ca de cele mai multe ori victima devine agresor. Issa Rae in rolul asistentei este foarte simpatica si expresiva si pot afirma ca mi-a placut cel mai mult rolul ei. Am empatizat cu April si m-am bucurat de fiecare situatie dificila in care s-a aflat Jordan, iar situatia cu mama negresa care bate este geniala si unge sufletul fiecarui angajat care a trecut prin momente grele la serviciu si a visat sa isi ia seful cel rau la palme.

Little este un film care vorbeste despre bullying, despre provocarile adolescentilor la scoala si cat de important este sa te maturizezi asa cum trebuie, echilibrat. In plus, Little vine cu niste costume absolut fabuloase pe care este musai sa le vezi, poate o sa te inspire, cine stie!?

Vizionare placuta!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *