Regele plajei

The Beach Bum (Regele plajei)

Regia: Harmony Korine

Cu: Matthew McConaughey, Snoop Dogg, Isla Fisher, Martin Lawrence, Zac Efron, Jonah Hill

Distribuit de Ro Image 2000.

 

Matthew McConaughey este regele plajei, poetul rebel a carui viata inseamna droguri, alcool, femei & no rules. Tare bine ii sade lui McConaughey in rolul lui Moondog, mai ales atunci cand poarta niste fabuloase ugg-uri cu inimioare roz care mi-au reinviat dragostea pentru aceste incaltari dupa cumplita iarna 2018 in care nu am vrut sa mai vad varf de ugg in fata ochilor.

Nici Snoop Dogg nu se lasa mai prejos si isi interpreteaza cu maiestrie rolul. Impreuna, dar mai ales separat, fac din Regele plajei o comedie simpatica, care ne pregateste pentru o vara colorata, cu muzica buna si alcool cat cuprinde. Fiecare dupa cat il tin ficatii, caci trebuie sa ne pastram un echilibru intre distractie si munca, intre ceea ce este bine si ceea ce nu este pentru noi, intre libertate si bani, dupa cum ne arata chiar Moondog in finalul acestei povesti.

Trebuie sa recunosc ca finalul m-a pus asa un pic pe ganduri. Si nu prea se ia in serios filmul, insa mesajul din final cred ca este unul cat se poate de convingator: viata merita traita. Si indiferent de alegere si consecinte, sa-ti asumi. Nu banii sunt cei care te fac om si cu atat mai putin nu banii sunt cei care te fac fericit. Cred ca ar trebui sa ne gandim mai mult la starea noastra de bine si mai putin la posesiunile cu care ne laudam. Uitam de bucuriile simple si ajunem sa traim intr-o lume in care vrem sa avem, sa controlam, sa fim in varf.

Asadar, sa ne bucuram de o comedioara traznita si de o vara colorata!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *