Povestea adevarata a unui tata care si-a salvat fiul

Scapat din ghearele ISIS. Povestea adevarata a unui tata care si-a salvat fiul

Dimitri Bontinck

Editura Niculescu

Scapat din ghearele ISIS. Povestea adevarata a unui tata care si-a salvat fiul este o carte captivanta plina de emotie si durere, o poveste despre familie si iubire, despre naivitatea adolescentilor, despre sacrificiile parintilor, dar mai ales despre legatura puternica dintre un tata si fiul sau.

“Scapat din ghearele ISIS” este povestea unui tata luptator si curajos care a reusit sa-si aduca fiul acasa, dupa grele incercari. Acasa, familia a avut parte de noi incercari deosebit de dificile, insa impreuna, cu multa grija si afectiune, au trecut peste toate. Si totusi, parca nu s-a terminat… A fost greu pentru baiat sa-si gaseasca un loc de munca datorita “notorietatii” sale si, desi Jay a inceput acum un nou capitol in viata, inca isi mai cauta locul in lume. Vreau sa cred ca o sa fie bine si vreau sa cred ca intr-o zi terorea extremismului islamist va lua sfarsit, pentru ca… Dimitri Bontinck este convins ca fiul sau Jay se afla pe lista neagra a extremistilor si este vizat pentru a fi eliminat, fiind considerat un tradator. Vreau sa cred ca o sa fie bine, ca riscul imens pe care si l-a asumat Dimitri mergand in Siria si salvandu-si fiul din ghearele ISIS  nu a fost in zadar. Iubirea unui tata a invins si aceasta este speranta noastra intr-o lume pasnica si buna. Poate, intr-o buna zi…

Dimitri Bontinck nu este un simplu tata. El a fost soldat in armata belgiana si sunt convinsa ca experienta militara l-a ajutat sa scape cu bine din incidentele pe care le-a avut in Siria cu jihadistii si in egala masura l-a ajutat sa-si aduca fiul acasa, viu si nevatamat. Si Dimitri nu s-a oprit aici, s-a intors de cateva ori in regiune cu speranta ca poate salva alti tineri luptatori din ISIS. Uneori a reusit, alteori nu.

“Chiar daca dai gres, mergi mai departe. Invingatorii sunt cei care stiu sa piarda.” Insa este cumplit sa pierzi lupta cu grupul de extremisti musulmani. Alaturi de povestea salvarii lui Jay, povestile dureroase ale unor parinti disperati carora le-au fugit copiii de acasa si s-au dus in Siria sa lupte pentru ISIS te coplesesc si vor continua sa te urmareasca mult timp dupa ce ai terminat de citit cartea.

Cred ca Scapat din ghearele ISIS. Povestea adevarata a unui tata care si-a salvat fiul este o carte pe care orice parinte si orice adolescent ar trebui sa o citeasca. Este o poveste despre iubirea si sacrificiul unui parinte, dar si o lectie grandioasa de viata.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *