Glass

Glass

Scenariul si Regia: M. Night Shyamalan

Cu: Sarah Paulson, Bruce Willis, Anya Taylor-Joy, James McAvoy, Samuel L. Jackson

Distribuit de Forum Film Romania.

Daca ai vazut Unbreakable si/sau Split si ti-a(u) placut, sa stii ca Glass vine acum sa ofera o explicatie asupra indestructibilitatii lui David Dunn (Bruce Willis) si nu numai. Este un film ciudatel, nici nu stiu cum sa-l percep vizavi de supereroi si de benzile desenate. Filmul este un origin story, cum afirma chiar Mr. Glass, lucru dubios insa daca stai sa te gandesti ca acesta este cel de-al treilea film al unei trilogii. Sau poate ca povestea abia acum incepe si pana acum avem 3 origin stories, adica intreaga trilogie este un origin story.

In urma unei confruntari, David Dunn si … Hoarda sunt internati intr-un spital de psihiatrie unde se presupune ca urmeaza sa fie vindecati de tulburarea pe care o manifesta. Dna dr. Ellie Staple (Sarah Paulson), medicul care se ocupa de cazul lor, solicita sa fie transferat in acest spital si Elijah Price, barbatul cu oasele sensibile si care se pare ca sufera de aceeasi tulburare. Doar ca… Elijah Price este un om cu o inteligenta sclipitoare si doar in final vei intelege acest lucru.

 

Samuel L. Jackson (Elijah Price, aka Mr. Glass) este natural si imposibil sa nu te fascineze. De asemenea, Bruce Willis (David Dunn) este natural, previzibil, iar James McAvoy este la fel de genial in rolul Fiarei, al Patriciei, al lui Kevin, Barry, Hedwig etcetera. Scenariul si regia maestrului M. Night Shyamalan se ridica la nivelul celor 3 mari actori, esti prins in poveste, iar finalul nu este deloc cel la care te-ai fi asteptat.

Creierul uman este cel mai complex lucru din Univers si nu exista limite in ceea ce se poate face atunci cand acesta este folosit la potentialul maxim. Si atunci, oare, nu cumva fiecare din noi este un supererou, daca vrea? Superputerea ta sta chiar in mintea ta. 

 

Ar mai fi ceva de spus despre acest film, ceva ce mi s-a parut fascinant: Joseph Dunn este interpretat de acelasi actor, 19 ani mai tarziu. Spencer Treat Clark. Chapeau!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *