A doua sansa

A doua sansa (Second Act)

Regia: Peter Segal

Cu: Milo Ventimiglia, Vanessa Hudgens, Jennifer Lopez, Leah Remini

Distribuit de Vertical Entertainment

Daca si tu simti ca nu esti apreciat(a) si stimulat(a) in locul in care esti, sa stii ca Jennifer Lopez este deja in cinema si cu noul ei film te motiveaza sa lupti pentru a doua sansa. Pentru ca poti sa faci absolut orice iti propui, sa stii. Singura piedica in calea reusitei tale esti chiar tu. Tu te limitezi singur prin temerile tale. Asadar, curaj si mai incearca o data. Poti face absolut orice ti-ai propus!

Maya (Jennifer Lopez) este o femeie de 40 de ani nemultumita de viata ei din prezent. De 15 ani lucreaza intr-un magazin local si ii place ceea ce face. Ideile ei au crescut mult vanzarile in ultimii ani, insa nu poate detine functia de manager mult visata pentru ca nu are o diploma. Fiind o femeie ambitioasa si luptatoare, Maya are curajul sa plece din acel loc.

Un CV fals reuseste sa-i deschida usa unei mari companii cosmetice. Acum, tot ceea ce are de facut Maya este sa demonstreze ca experienta intr-un domeniu este mult mai importanta decat diploma de studii universitare. Actiunea se deruleaza cu repeziciune si mult umor, dar parca cu si mai mult dramatism. Povestea de viata a Mayei este emotionanta, desi pe alocuri am avut sentimentul ca filmul devine mult prea siropos. Si devenind mult prea siropos, mesajul pe care acesta vrea sa il transmita referitor la experienta versus diplome isi pierde valoarea.

A doua sansa

Jennifer Lopez straluceste in rolul Mayei, iar scenele in care apare alaturi de Leah Remini sunt fabuloase. Cred ca… daca s-ar fi renuntat la partea telenovelistica ar fi iesit o comedie pe cinste, avandu-le ca protagoniste pe cele doua actrite. Incepuse intr-un stil tare fain.

Ideea de CV fals mi-a amintit de un coleg de facultate care aplicase in perioada studentiei pentru un post in call-center. Pentru ca avea trecut in CV faptul ca este vorbitor de limba spaniola si pentru ca cei de la call-center aveau nevoie de o persoana vorbitoare de limba spaniola, l-au chemat la interviu. Iar acolo, tot ceea ce a putut sa spuna in limba spaniola a fost “estoy embarazada”…… (pauza lunga, pentru ca angajatorul ramasese fara cuvinte)…….. “con tu hijo” (caci trebuia sa mai spuna ceva colegul meu, tacerea era absolut jenanta). Am ras atunci cu lacrimi de patania lui, dar totodata am invatat cu totii sa nu mintim mai mult decat putem duce. Tot asa invatam si de la Maya ca putem face orice ne-am propus, dar in limite rezonabile.

 

A doua sansa este o comedie delicioasa si in egala masura o drama emotionanta. O poveste despre viata, despre sansa si nesansa, despre incredere in fortele proprii si curajul de a schimba destinul.

Nu e niciodata prea tarziu pentru a doua sansa. Hai, fuguta la cinema. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *