Cum am devenit eu autodidact in reparatii calculatoare

Fascinata de calculatoare, pot spune ca am fost o mica privilegiata cand stateam seara ore intregi si ma jucam pe calculator. Eram prin ’91-’92 si aveam un CIP (Calculator de Instruire Programabil) al carui software se incarca de pe caseta si tot de pe caseta incarcam jocuri. Conectat la un televizor micut sport, acest CIP mi-a colorat copilaria. Ce teme pentru acasa, ce proiecte de lucru manual pentru scoala…. Eu preferam sa ma joc pe cip-ul meu drag tot felul de jocuri de strategie.

Cativa ani mai tarziu, vreo 2-3 asa sa spunem, m-au trimis ai mei la niste cursuri. Caci daca tot eram fascinata de calculatoare, macar sa invat si ceva util, nu doar sa ma joc. Nu am sa va povestesc acum detalii despre cum se desfasurau acele cursuri si cum eram uimita de cate poate face un Word, ci am sa va spun atat: eram prima care incepea sa joace Prince of Persia. Dap, la curs, pentru ca profu’ ne explica si arata ce avem de facut, apoi ne lasa pe noi sa facem cateva activitati si ne motiva cu provocari precum: cine termina primul activitatile (si corect, bineinteles) se poate juca pana la sfarsitul cursului.

Ce s-or fi gandit ai mei cand m-au trimis la cursuri: ca poate ma apuc de reparatii calculatoare in Bucuresti sau cine stie ce blog imi fac de mica!? Hihi. Nu se stia pe atunci de bloguri, asa ca eu m-am indragostit de printul Persiei si visam sa ajung printesa, speram la un calculator asa performant acasa, doar ca… viata a avut alte planuri si mi-a luat din privilegii.

Nu mi-am uitat insa dragostea fata de calculatoare, am luptat pentru visurile mele si iata ca intr-o zi pe biroul meu si-a facut loc un nou prieten: un Pentium II sau III, nici nu mai stiu exact, achizitionat la mana a doua. A fost mai mult o necesitate pe atunci, aveam nevoie de el pentru facultate, trebuia sa-mi editez si eu lucrarea de licenta si nu puteam face acest lucru in salile de internet din oras (loc in care, apropo, petreceam cel mai mult timp). Dar, cum scriam eu asa la un nou capitol din lucrarea de licenta, prietenul meu a cedat. Eram disperata, parea ca lumea mea s-a prabusit fara salvare, nu stiam ce sa fac si am rugat un vecin sa vina sa ma ajute. Asa am ajuns sa vad un calculator desfacut si sa descopar lucruri noi. Nici nu mai stiu exact ce avea pc-ul, important este ca l-am reparat si mi-am terminat lucrarea de licenta.

Apoi, in timp, mi-am tot achizitionat componente si mi-am facut un nou prieten, “pe bucatele”. Cum mai buseam cate ceva, reparam singura. Nici nu mai stiu de cate ori am ars sursa si am schimbat-o singura. Voiam sa imbunatatesc ceva la el, tot singura faceam asta. Citeam, intrebam si buchiseam acolo singurica pana reuseam. Imi placea mult si imi pare rau ca nu am avut puterea sa o iau de la capat, sa ma fac IT-ista. Absolvisem deja o facultate si un master, care nu aveau nicio legatura cu informatica, ma si angajasem… insa tot mai mesteream la calculatoarele pe care le aveam acasa. Da, da, aveam deja mai multe, din atatea bucatele cate luasem in timp… Ehe. Probabil si din aceasta pasiune pentru calculatoare s-a nascut pasiunea pentru blogging.

Dar intr-o zi am spus stop. Imi place sa ma joc asa, insa nu sunt experta in domeniu, asadar sa dam Cezarului ce este al Cezarului si IT-istului ce este al calculatorului. Un service IT este solutia rapida si sigura pentru orice problema cu calculatorul. Daca stiam de service-uri IT pe vremea cand mi-a cedat calculatorul, nu mai plangeam atat si nu mai alergam prin vecini, rezolvam mai rapid si mai usor. Pentru ca, fie ca este vorba de ceva banal, precum o sursa arsa, fie ca este vorba de ceva mai complex, un expert in domeniu te va ajuta oricand fara pretentii prea mari. Reparatii hardware, configurare sofware, mentenanta, toate intr-un service IT. Asadar, chiar daca v-am povestit eu despre pasiunea mea: calculatoarele, nu la mine trebuie sa apelati pentru reparatii, ci la un service IT unde veti intalni profesionistii de care aveti nevoie. Credeti-ma pe cuvant, va spune o domnisoara care si-a bagat gherutele prin calculatoare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *