Instacamp After Credits

Iubesc fotografia, drept urmare cea mai faina retea de socializare pentru mine este Instagram-ul. Si pentru ca ador aceasta retea de socializare am fost la prima editie Instacamp, unde am mancat inghetata Haagen-Dazs la micul-dejun, la pranz si… si la cina. Mai mult, am mancat inghetata Haagen-Dazs si in ajun de Instacamp, pana am reusit sa pun si pe tricou, de aceea la eveniment nu am fost imbracata in “uniforma”.

Am invatat multe lucruri interesante si utile la Instacamp, cum ar fi conceptul de “shadowban”, de exemplu. Nici nu se terminase bine prima editie Instacamp ca am inteles practic si direct in contul meu de Instagram ce si cum cu acest shadowban. La una din postarile mele #instacamp18 primesc un comentariu-reclama legat de voiaje. Nu intelegeam legatura si am intrebat frumos, iar doamna care mi-a trimis comentariul mi-a spus ca foloseste un software care trimite in locul dansei aceste comentarii. Aceasta a fost partea practica invatata de mine la Instacamp, in legatura stransa cu unul din sfaturile lui Manafu:

“How not to be shadowbanned:

  • Don’t use banned or broken hastags on your posts;
  • Don’t use software that violates Instagram’s terms of service;
  • Avoid being reported by other users;
  • Avoid big surges in your Instagram activity. (Try not to exceed 150-200 likes, 60 comments and 60 follows/unfollows per hour!)

I-am dat acest sfat si doamnei si i-am spus ca tocmai am invatat la Instacamp acest lucru. Practic i-am recomandat si dansei sa tina seama de el si ce credeti? In seara respectiva si a doua zi mi-a mai dat alte 2-3 comentarii la alte 2-3 postari diferite. Ce trebuia sa fac oare? Sa ii dau frumos un report, nu? Zic ca am procedat corect. Tu cum reactionezi in astfel de situatii?

Instacamp

La Instacamp am mai aflat, printre altele, ce aplicatii folosesc utilizatorii. Snapseed este cea mai utilizata aplicatie, dar se mai utilizeaza spre exemplu: VSCO sau A Color Story. De asemenea, am aflat ca este indicat sa pui hastagurile intr-un comentariu la postare, daca vrei sa ii dai share pe o alta retea de socializare (ex: Facebook). Voi face asta de acum.

La Instacamp s-a mai vorbit despre hastags, cum era si firesc. De regula, eu folosesc undeva la 8-10 hastaguri per postare, dar la Instacamp am aflat ca este chiar indicat sa folosesti 30 de hastaguri, pentru ca fiecare hastag iti aduce cu 12% mai mult engagement. O alta lectie invatata este: “add location”. Da, adaugam locatia pentru ca postarea noastra sa ajunga si la cei care cauta locatia respectiva. Nu siu de ce ma feream eu pana acum sa arat unde sunt…

La Instacamp s-a mai vorbit si despre IGTV, dar acest lucru nu cred ca voi face prea curand (sa nu niciodata). Las generatiile viitoare sa se joace cu video, eu o sa fac cat mai multa fotografie.

Cam asta despre aceasta prima editie Instacamp, pentru moment. Sper sa mai urmeze si alte editii cel putin la fel de interesante si utile, caci tare mi-a placut. Pana atunci… follow me on Instagram, daca iti place ceea ce vezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *