Un nou serial la HBO: Templierii

In aceasta seara putem vedea in premiera la HBO un nou serial History: Templierii (Knightfall).

Eu am vazut deja primele doua episoade in cadrul unui eveniment special HBO Romania si astept cu nerabdare urmatoarele episoade. Povestea templierilor m-a fascinat. Dintotdeauna mi-a placut istoria si mi-au placut filmele care au la baza evenimente istorice, asadar am asteptari mari de la acest serial.

Serialul Templierii are zece episoade si prezinta povestea cavalerilor templieri – cel mai puternic, bogat si misterios ordin militar al Evului Mediu – care a primit sarcina de a proteja cea mai pretioasa relicva a Crestinatatii: Sfantul Graal. Actiunea incepe dupa caderea orasului Acra din Tara Sfanta. Odata cu caderea orasului a fost pierdut Sfantul Graal, iar acum, peste ani, apare un indiciu despre locul in care se poate afla acesta.

Pe langa faptul ca am fost foarte incantata de primele doua episoade, m-a bucurat prezenta lui Simon Merrels, cel care il interpreteaza pe Tancrede, un cavaler curajos si ferm. Dupa vizionare a avut loc o sesiune de Q&A in cadrul careia am putut afla direct de la Simon Merrels detalii despre filmari, cat si despre ce a simtit el in timpul filmarilor pentru serialul Knightfall.

In plus, inainte de a vedea primele doua episoade ale serialului am avut parte de o scurta si frumoasa prezentare istorica cu privire la cavalerii templieri. “Ordinul Templierilor” (Sarmanii soldati ai lui Hristos si ai Templului lui Solomon) a luat nastere la initiativa francezului Hugo de Payens  in anul 1119 in Ierusalim, ca o organizatie militar-calugareasca, cu scopul declarat de a apara pe pelerinii crestini in Tara Sfanta. Cavalerii templieri aveau ca vestimentatie o mantie alba cu o cruce rosie si erau printre cei mai bine echipati, antrenati si disciplinati razboinici din perioada cruciadelor. Erau si luptau toti pentru unul si unul pentru toti.

Serialul pastreaza firul istoric si vom avea ocazia sa aflam povestea templierilor. V-am spus ca astept cu nerabdare episod urmator, v-am spus? Si ce daca, va mai spun o data. Sunt curioasa de misiunea pe viata si pe moarte in care sunt condusi templierii de cavalerul Landry (Tom Cullen) si am asteptari mari de la serial.

Knightfall/Templierii se alatura productiilor originale History, seriale populare precum Vikingii, care a fost reinnoit pentru al saselea sezon cu 20 de episoade; drama militara Sase, al carui al doilea sezon este in productie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *