Demnitate

Demnitate

Regia: Ignasi Vidal

Cu: Marius Manole si Serban Pavlu

Teatrul Avangardia

Puterea schimba oamenii, ii subjuga si manipuleaza dupa bunul plac. Fie ca vorbim de o persoana aflata intr-o functie politica ori de o persoana aflata intr-o functie de conducere intr-o companie oarecare, puterea schimba oameni si caractere. Pentru ca atunci cand au putere, oamenii uita de unde au plecat si ce anume i-a determinat sa mearga pe acel drum. Mai mult decat atat, oamenii nu stiu sa isi pastreze un echilibru in viata, uita ce inseamna loialitatea si corectitudinea si ii uita pe cei care le-au fost alaturi pe drum.

 

Spectacolul Demnitate prezinta realitatea dura a lumii in care traim si problemele unei societati bolnave de coruptie. Spectacolul “Demnitate” este despre fiecare din noi, despre prietenie si loialitate, despre moralitate si demnitate, despre responsabilitate si putere, despre tradare si coruptie la cel mai inalt nivel. 

Coruptia este in conditia umana si o iubim atat de mult, desi ii stigmatizam pe cei corupti.

Demnitate este un spectacol greu, la care trebuie sa fii foarte atent de la bun inceput si cu care trebuie sa ai mare rabdare. Este un spectacol atat de real si de dur, incat ramai cu un usor gust amar dupa ce iesi din sala. Ti-ai fi dorit poate sa fie o parodie si sa te amuzi copios, ti-ai fi dorit sa fie doar un SF, dar stii foarte bine ca asta este societatea in care traiesti, lumea in care trebuie sa supravietuiesti.

Demnitate

Victor (Marius Manole) si Alex (Serban Pavlu) sunt doi buni prieteni si politicieni intr-un partid care promoveaza schimbarea. Victor este liderul partidului, iar Alex este responsabil cu organizarea.

Dupa o zi lunga si grea, cei doi se intalnesc in biroul lui Victor, la un pahar de tarie, sa mai discute. Discutia pare banala, dar se dezvolta treptat si captiveaza publicul. Tensiunea este bine dozata, iar finalul pare desprins din… serialul tv “Scandal” (daca stiti despre ce vorbesc eu aici). Rasturnari de situatie si idei care ne scandalizeaza, dar care ne fac sa intelegem ca, intr-o forma sau alta, fiecare dintre noi este complice la ceea ce se intampla in societatea noastra si mai ales pe scena politica.

Interpretarile celor doi actori sunt reusite si se simte ca sunt implicati in poveste. Spectacolul “Demnitate” este un spectacol care vorbeste despre loialitate versus demnitate si care are de transmis un mesaj puternic. Mesaj care poate reuseste sa ne destepte si sa luptam pentru acea schimbare pe care ne-o dorim. Sa nu uitam: schimbarea incepe cu noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *