IT

IT

Regia: Andrés Muschietti

Distributia: Bill Skarsgård, Jaeden Lieberher, Jeremy Ray Taylor, Sophia Lillis, Finn Wolfhard, Wyatt Oleff, Chosen Jacobs, Jack Dylan Grazer, Nicholas Hamilton, Jackson Robert Scott

Distribuit de Vertical Entertainment.

IT este un film horror, care are la baza romanul omonim al lui Stephen King, roman renumit pentru dificultatea de a fi transpus pe marile ecrane si care trezeste temeri si sentimente de tot felul atat cititorilor, cat si celor care vor viziona filmul.

IT

Un orasel micut si cochet “Derry” este pus la grea incercare. Desi la prima vedere pare un loc linistit, in care poate chiar ti-ai dori sa te stabilesti, lucrurile negre incep sa apara la suprafata. Rand pe rand, copiii din acest orasel incep sa dispara fara nicio urma, pana cand Bill (Jaeden Lieberher) isi pierde fratiorul mai mic. Acesta nu renunta la speranta si este hotarat sa isi caute fratiorul, astfel ca un grup de pusti (“Clubul Ratatilor”, cum isi spun ei) au o intalnire neplacuta cu sinistrul clovn Pennywise (Bill Istav Gunther), care este renumit pentru crimele sale violente. Pustii sunt pusi in fata celor mai mari temeri ale lor si sunt transportati intr-o lume de cosmar in care clovnul este personajul principal. Afundandu-se si mai mult in poveste, pustii descopera “casa groazei”, care are legatura cu harta de canalizare a orasului prin care clovnul isi taraste victimele.

Personajele sunt bine conturate si convingatoare. Este impresionant modul in care acesti copii reusesc sa transmita panica si frica, lucru care nu cred ca este atat de usor.  Povestea IT este plina de suspans si, desi sunt momente care te sperie ingrozitor, copleseste deoarece vorbeste despre legatura dintre frati, despre prietenie si munca in echipa, precum si despre imaginatia pe care o au in general copiii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *