Dunkirk

Pentru aproape doua ore am fost in mijlocul celui de-al Doilea Razboi Mondial la Dunkirk si m-am intors cu o lectie importanta din istorie. De ce spun “am fost”? Pentru ca filmul “Dunkirk” regizat de Christopher Nolan este atat de viu si atat de real, incat este imposibil sa nu simti cum te ghemuiesti in nisip in incercarea disperata de a te salva, atunci cand pe deasupra ta trec avioanele militare ale inamicului.

 

Cand 400.000 de oameni nu s-au putut intoarce acasa, cei de acasa au venit dupa ei. S-au mobilizat, au activat vasele civile si au venit sa-i ajute sa se intoarca acasa.

Dunkirk

Regia: Christopher Nolan

Distributia: Fionn Whitehead, Mark Rylance, Tom Hardy, Kenneth Branagh, Cillian Murphy

Distribuit de Vertical Entertainment.

Povestea filmului surprinde trupele britanice si ale aliatilor inconjurate de inamici pe plaja franceza si fortate sa faca fata unui asalt aproape imposibil de rezistat. Regizorul Christopher Nolan (Interstellar, Inception s.a.) reuseste sa transforme un moment istoric intr-un adevarat thriller, iar coloana sonora compusa de Hans Zimmer reuseste sa redea groaza traita de soldati pe plaja de la Dunkirk (Dunkerque). Campul de razboi ramane o mare trauma in sufletele militarilor care au fost acolo. Razboiul te schimba, nici nu iti poti imagina acest lucru, pana nu traiesti chiar tu momentele acelea cumplite, tensiunea si spaima ca in orice secunda inamicul te poate dobori si nu vei mai ajunge acasa.

Dunkirk este un film captivant si emotionant, care are un impact mare asupra spectatorului. Cel putin asupra mea a avut. Nici nu am ce sa va povestesc mai mult, este un film care se traieste la intensitate maxima, un film in care se simte mirosul mortii, desi nu

Dunkirk este un film captivant si emotionant, care are un impact mare asupra spectatorului. Cel putin asupra mea a avut, nici nu pot descrie in cuvinte ce am simtit. Dunkirk este un film care se traieste la intensitate maxima, un film in care se simte mirosul mortii, desi nu vezi sange. Un film care te marcheaza, pentru ca este un moment din istorie pe care il vezi atat de real petrecandu-se in fata ochilor tai.

“Dunkirk” este o poveste grandioasa si este musai de vazut in cinema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *