Ghost in the Shell

Ghost in the Shell

Regia: Rupert Sanders

Distributia: Takeshi Kitano, Scarlett Johansson, Michael Pitt

Distribuit de Ro Image 2000.

Ghost in the shell  o drama SF cu tema futurista, care are la baza faimoasa serie manga cu acelasi nume – spune povestea lui Major, un suflet prins intr-un trup de robot, care face parte dintr-o unitate speciala.

Intr-o lume din viitor, in care oamenilor le-au fost aduse anumite imbunatatiri cu ajutorul unor implanturi electronice (intre noi fie vorba, cea mai tare mi s-a parut imbunatatirea adusa ficatului pentru a putea bea fara masura), o echipa formata din medici si specialisti IT incearca sa dea suflet trupurilor robotice. Aceasta unitate, denumita “Sectiunea 9”, condusa de Major, un om-cyborg (personaj interpretat impecabil de Scarlett Johansson) lupta impotriva unor hackeri care pot intra in mintea oamenilor si ii pot determina sa comita diverse infractiuni.

Devotata in actiunile sale de a ucide cei mai periculosi infractori, Sectiunea 9 ajunge sa se confrunte cu cel mai mare pericol: un om-cyborg creat de unitate se intoarce impotriva lor si devine inamicul principal, caci acesta  incearca sa-i distruga pe fondatorii unitatii speciale, precum si progresele aduse.

Nu este un film original, ba mai mult pe masura ce se desfasoara actiunea povestea devine previzibila, insa nu este un lucru rau. Grafica si efectele vizuale sunt fabuloase. Lumea aceasta avansata a tehnologiei te captiveaza si te invita pe alt taram, intr-un vis sau poate intr-un cosmar. As spune ca filmul Ghost in the shell este o viziune sumbra a ceea ce ne-ar putea rezerva viitorul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *