Apa + Cafea, un cuplu de nadejde in orice companie

Obisnuiam sa intarzii la birou in fiecare dimineata. Pentru ca am bunul obicei de a manca dimineata acasa, inainte sa plec… oriunde. Fie la birou, fie in vacanta. Totodata, niciodata nu beau cafeaua pe stomacul gol, cum spune bunica. Asadar, imaginati-va: in fiecare dimineata, pana imi pregatesc micul dejun, pana il savurez, pana imi fac cafeaua, pana o beau… tic-tac , tic-tac si am si intarziat.

Eh, nu e asa mare tragedie, ati putea spune voi. Pentru toate orele peste program merita sa-mi savurez cafeaua in liniste dimineata, la mine acasa, in timp ce aflu noutatile din online, nu-i asa? Probabil ca aveti dreptate, nu este asa mare tragedie, insa nu si atunci cand esti manager si trebuie sa fii un model pentru echipa cu care lucrezi.

Ma tot gandeam ce solutie sa gasesc, mai ales ca incepusera si copiii sa intarzie. Unii dintre ei chiar mai mult decat mine. (Imi place sa ii alint copii pe angajatii mei. In fond, suntem tot niste copii care se joaca impreuna, sub o alta forma decat cea in care se jucau la gradinita sau in scoala.)

Cum intotdeauna raspunsurile vin cand te astepti mai putin, intr-o sambata seara m-am intalnit in oras cu fostii colegi de facultate. Povestind ce am mai facut, din vorba in vorba ajungem si la problemele pe care le avem fiecare. Problema mea a fost cea mai simpla dintre toate. Nu unul, ci trei dintre fostii mei colegi au rezolvat-o pe loc: “De ce nu bei tu dimineata cafeaua la birou cu copiii?”

Eu de ce nu m-am gandit imediat la aceasta idee? Este atat de simplu… si pentru asta am nevoie doar de un cuplu celebru: apa si cafea.

Am ales apa de izvor La Fantana si cafeaua Kafune. Ambele au avut recomandari bune, atat de la fostii mei colegi, cat si din blogosfera.

“La Fantana” sunt liderii pietei de aprovizionare cu apa si ofera solutii de hidratare la birou pentru 3 milioane de romani. “Kafune” este brandul propriu de cafea La Fantana creat de catre specialisti de traditie ca blend superior din sortimente de boabe. Este o cafea proaspata si aromata, echilibrata si tonica. “Kafune” este inspirata din ritmul reconfortant al vietii traite cu pofta pe meleaguri insorite – spre exemplu: Brazilia -, unde fiecare zi e o mangaiere blanda-aspra.

Copiii au fost foarte fericiti. Sefa le face cafeaua in fiecare dimineata si o savureaza impreuna, povestind, glumind si razand. Ne-am apropiat, ne cunoastem mai bine acum, suntem mai deschisi, avem mai multa incredere in noi si in echipa si lucram mai frumos. Asa incep diminetile bune la birou, asa este toata lumea mai relaxata, lucreaza mai cu spor si sunt mai motivati sa ajunga la timp dimineata.

Este foarte important mediul in care lucram. Indiferent de nivelul ierarhic, este important sa avem bun-simt, sa fim deschisi, sa lucram cu drag, cu spor, fara stres, intr-un mediu placut si competitiv, impreuna cu oamenii care ne respecta si apreciaza.

 

Acest articol este scris pentru Spring SuperBlog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *