Copacul cu povesti

Copacul cu povesti spune drama sfasietoare a unui baietel incercat de un cumplit sentiment de vinovatie. Este un copac de vindecare, caci povestile sunt vindecatoare, iar credinta este pe jumatate leac. Fie ca iau forma unui monstru ori a unui licurici vesel, povestile sunt menite sa ne aduca speranta, sa ne faca sa visam, sa ne ajute sa gasim calea spre vindecare. Pline de emotie, povestile copacului sunt o frumoasa impletire de real si fantastic.

Copacul cu povesti (A Monster Calls)

Regia: J.A. Bayona

Distributia: Lewis MacDougall, Felicity Jones, Liam Neeson, Sigourney Weaver

Bazat pe romanul omonim scris de Patrick Ness.

Distribuit in cinematografe de Freeman Entertainment.

Conor este un pusti care ar trebui sa se bucure din plin de copilarie, in schimb el este extrem de confuz, mama sa fiind grav bolnava. Lucruri rele se intampla atunci cand esti confuz. In fiecare seara, Connor este vizitat de un monstru inspaimantator. Monstrul ii va spune trei povesti impresionante, apoi baietelul va trebui sa o spuna pe a patra. Iar aceasta a patra poveste va fi adevarul pe care el il ascunde, pe care il viseaza, va fi… cosmarul lui.

Mi-a placut Lewis MacDougall (Conor) este carismatic si adorabil. Imaginile sunt simple, dar extrem de sugestive si puternice.

Copacul cu povesti iti rascoleste sufletul si te provoaca sa iti intalnesti chiar tu monstrul copilariei tale. Este o lectie despre vina si vindecare. Este o poveste despre durerea de a da cuiva drag drumul sa plece si despre ceea ce este important in viata. Adevarul este tot ceea ce conteaza in viata. Este important ceea ce faci, nu ceea ce crezi. Putem avea 1000 de ganduri, dar actionam intr-un singur fel. Si doar asta conteaza.

As vrea sa mai precizez un lucru. Copacul cu povesti este un film mai mult pentru cei mari si mai putin pentru cei mici. Cred ca trebuie sa fim destuli de maturi pentru a intelege lectia pe care ne-o ofera acest film. Cei mici vor fi cu siguranta coplesiti de povestea lui Conor, ca si cei mari de altfel, dar nu stiu cat vor intelege lectia de viata data de copacul cu povesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *