Crima din Strada Lourcine

Crima din strada Lourcine

de Eugène Labiche

in premiera la Teatrul National Bucuresti

Regia: Felix Alexa

Scenografia: Andrada Chiriac

Distributia: Marius Manole, Istvan Teglas, Raluca Aprodu, Mihai Calota, Victor Tapeanu

Fragmentele muzicale apartin formatiei The Tiger Lillies. Personal, mi-au placut foarte mult fragmentele muzicale, dau o nota suplimentara de energie si nebunie spectacolului. Decorul, de asemenea, mi-a placut extraordinar de mult: este original si modern.

Spectacolul Crima din strada Lourcine este colorat, energic, antrenant, amuzant. Mi-a placut mult si va spun sincer ca nu ma asteptam la asta, avand in vedere ca stiam povestea si am vazut spectacolul in alta distributie, la un alt teatru, in urma cu mult timp.

Istvan Teglas si Marius Manole sunt foarte jucausi si vioi intr-un duet formidabil. Ne transmit din energia lor si ne implica intr-un joc fascinant, in care la final realizam ca radem chiar de noi insine.  Caci in viata, imaginatia ne joaca deseori feste si ne zbatem, de cele mai multe ori inutil, sa punem stop inchipuirilor, sa analizam lucrurile rational si sa gasim solutiile optime.

Crima din strada Lourcine

Domul Lenglumé (Marius Manole) a baut peste masura la reuniunea colegilor de liceu. Dimineata, se trezeste cu o puternica durere de cap alaturi de un barbat strain. Barbatul este colegul sau de liceu, tocilarul Mistingue (Istvan Teglas), astazi mare Chef bucatar. Cei doi incearca sa-si aminteasca cele intamplate in noaptea trecuta, dar nu este chip. Tot ceea ce pot face este sa constate ca si-au pierdut cateva lucruri personale. In plus, in buzunarele lor se afla lucruri care nu le apartin si nu isi pot explica cum au ajuns acolo.

In timpul mesei, Norine (Raluca Aprodu), sotia domnului Lenglumé, citeste un ziar mai vechi in care este prezentata crima carbunaresei din strada Lourcine. Cei doi barbati sunt inspaimantati la gandul ca ar putea sa fie chiar ei criminali, mai ales ca dovezile par sa ii incrimineze. Panica pune stapanire pe ei si ii dezumanizeaza, nu se mai pot gandi decat la salvarea libertatii lor.

Sa fie ei criminalii?? Oare??

Spuneam mai sus ca Marius Manole si Istvan Teglas sunt formidabili. Raluca Aprodu este autentica si incantatoare. Un farmec aparte il aduc in spectacol Potard (Mihai Calota), varul Norinei care isi cauta umbrela cu cap de maimuta – arma crimei – si Justin (Victor Tapeanu), valetul domnului Lenglumé. Sunt foarte simpatici si efervescenti.

Crima din strada Lourcine este o comedie neagra, plina de haz si de absurd, cu rasturnari de situatie incredibile. Must-see in aceasta stagiune.

 

credit foto: Florin Ghioca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *