M-am apucat de gatit struti. Mi-a placut si mai vreau.
Strutul este cea mai mare pasare din lume. Nu are muschii pieptului dezvoltati, astfel ca nu poate zbura. Are gatul lung si picioare puternice, astfel ca alearga cu 70 km/ora, in pasi de pana la 8 metri fiecare. Masculii ating 2,4 metri inaltime si pot cantari peste 100 kg. Femelele sunt putin mai micute.
De la greci am invatat ca alimentatie sanatoasa nu inseamna dieta si ca atat timp cat stiu sa am un echilibru, pot sa mananc orice fara sa tin dieta. O alimentatie echilibrata inseamna legume la fiecare masa si fructe intotdeauna dupa masa, niciodata inainte. Inseamna sa am grija ce mananc si cum. Carnea este sanatoasa si trebuie sa fie integrata in orice alimentatie echilibrata, cu masura.
Carnea de strut inseamna un stil de viata sanatos, o masa delicioasa si plina de nutrienti esentiali: vitaminele B3, B6 si B12, Fosfor, Fier, Zinc, Seleniu si Proteine. De aceea, am ales sa gatesc carnea de strut de la Gourmet de Strut, in orice forma posibila, dar cu legume.
Am facut intai o tocanita-goulash de strut cu legume. Am calit ceapa impreuna cu bucatile de goulash de strut. Am adaugat legumele (ardei capia, rosii, morcovi, telina, cartofi) si le-am lasat la inabusit aproximativ 40 minute. Sare, vegeta si alte condimente, dupa gust, si a iesit o tocanita-goulash delicioasa. Carnea de strut este dulce si asociata cu diverse legume de asemenea dulci a iesit un preparat culinar gustos si sanatos.
Si nu puteam sa nu fac si friptura din carnea de strut, nu-i asa? O data am facut friptura din carnea de la gourmet de strut la cuptor, cu legume. Si am mai facut friptura din carne de strut la cuptor cu varza calita. Fierul este absolut necesar in organism, mai ales in aceasta perioada a anului. Astfel ca am ales sa ii dau organismului fier atat din carnea de strut, cat si din varza calita. Delicios si sanatos.
Pe langa toate aceste delicii culinare, pentru ca traim in era vitezei si uneori mancam foarte pe fuga, am pregatit si niste burgeri din carne de strut. Salata verde, varza alba, o felie de rosie, o felie de cascaval si carnea de strut. A iesit un burger fabulos.
Alte retete deosebite gasim pe blogul gourmet de strut. Eu o sa mai gatesc strut cu siguranta. Mi-a placut, carnea este dulce si gustoasa, se gateste rapid si este sanatoasa.
Si cu acest articol anunt ca deschid categoria “in bucatarie”.