The Accountant. Cifre periculoase

Acum multi ani, pe cand eram la inceputul “jocului meu cu cifrele”, cineva mi-a spus ca acestea vorbesc. Cifrele spun povesti si trebuie sa inveti sa citesti aceste povesti. Am ras atunci, dar mai tarziu am realizat cata dreptate avea. Insa, cifrele sunt periculoase si acest “joc” presupune mult mai mult decat sa stii sa citesti povestile pe care le spun ele. Un contabil desavarsit trebuie sa fie in primul rand foarte bine organizat, sa fie un bun observator, atent la detalii, sa analizeze atat fiecare cifra, cat si tabloul de ansamblu. Sa fie un om integru si sa stie sa tina un secret.

Filmul The Accountant. Cifre periculoase spune povestea unui tip care isi risca viata tinand contabilitatea unora dintre cele mai periculoase organizatii criminale din lume. Christian Wolff (Ben Affleck) este un contabil care intelege foarte bine cifrele si activeaza in lumea interlopa. Cum Agentii Trezoreriei sunt pe urmele lui, Chris accepta un client legitim: o companie de proteze moderne pentru membre.

(Am incercat sa fiu si eu asa incruntata ca Wolff, dar nu mi-a iesit. M-a bufnit rasul de doua ori pana sa iasa poza de mai sus.)

 

The Accountant. Cifre periculoase

Regia: Gavin O’Connor

Scenariul: Bill Dubuque

Distributia: Ben AffleckAnna Kendrick, J.K. Simmons, Jon Bernthal, Jean Smart, Cynthia Addai-Robinson, Jeffrey Tambor, John Lithgow

 

“Povestea vorbeste despre dualitatea din noi. Ar putea fi usor sa-i pui din prima o eticheta unui tip precum e Chris, dar pe parcurs aflam ca el e capabil sa faca mai multe lucruri decat ne-am astepta.”, spune Ben Affleck.

Chris Wolff este un tip simplu, cu bun-simt, bland si inofensiv, dar poate sa fie mai periculos decat tipii carora le tine contabilitatea. Chris a fost antrenat de mic, mai ceva ca in armata. Fiind bolnav, cu ajutorul tatalui si al fratelui sau, a reusit sa invete sa foloseasca boala in favoarea sa si s-a antrenat intens pentru a-si depasi limitele. Mi-a fost si mila de copil, la o anumita secventa (o gasiti voi).

The Accountant. Cifre periculoase este un film imprevizibil, cu multe rasturnari de situatie si momente care iti taie rasuflarea. Un film inteligent, cu un scenariu complex si cu personaje bine construite. Recunosc ca ma asteptam un pic la altceva, ceva cu multe cifre, calcule si batai de cap, nu cu batai fizice, sange si crime, dar mi-a placut. Mi-a placut cum a fost construit filmul, cum a fost prezentata povestea. Atunci cand simteam ca am nevoie de o explicatie, primeam o noua piesa a acestui puzzle si misterul era descifrat.

Dincolo de toata aceasta poveste ofertanta, de toata aceasta violenta, tema filmului are o tenta psihologica. Fiecare om este diferit, trebuie sa ne antrenem, sa ne cunoastem abilitatile si limitele si sa folosim tot ceea ce suntem in favoarea noastra. The Accountant. Cifre periculoase este un film despre dorinta oricarui om de a se adapta si integra in societate, de a crea conexiuni cu oamenii din jurul sau si de a fi fericit.

Comments

  1. Pingback: The Accountant – Recenzii | MovieNews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *