O femeie singura

O femeie singura

de Dario Fo si Franca Rame

cu Andreea Bibiri

la Teatrul de Arta Bucuresti

Regia: Daniel Grigore-Simion

Scenografia: Adrian Pitica

 

Maria este o femeie tanara si frumoasa. Are copii, are un sot foarte gelos si are si cativa admiratori. Socrul ei este un libidinos care ii mananca zilele, iar admiratorii… ei bine, admiratorii nu sunt chiar cei care fac o femeie sa fie mandra de ea si sa se simta fericita.

Maria este prizoniera in propria ei viata, in propria ei casa. Are nevoie de iubire, are nevoie de timp pentru ea, are nevoie de libertate.

O femeie singura

Un spectacol despre nevoia de iubire, despre libertate si despre singuratate. O poveste care te rascoleste si care iti ramane in minte si in suflet mult timp dupa ce iesi din sala de spectacol. Andreea Bibiri se se identifica cu personajul si reuseste sa te faca sa uiti de tine pentru cateva momente, sa empatizezi cu Maria, sa vrei sa o ajuti. Razi, plangi, traiesti intens povestea Mariei in sala intima a Teatrului de Arta Bucuresti. Un one woman show excelent. Atat de amar si atat de dulce deopotriva. La fel ca viata: si dulce, si amara.

O femeie singura este un spectacol intens, care iti da de gandit si care, cred eu, poate schimba ceva in societatea noastra de astazi. Este un strigat de ajutor al femeilor care se supun si traiesc doar pentru ceilalti. Pentru ca nu au de ales, pentru ca nu pot face nimic pentru ele fara sa fie judecate. O femeie poate sa fie singura si fericita, daca nu este conditionata, daca are libertate, daca traieste si pentru ea.

Nu va imaginati acum ca O femeie singura este un spectacol feminist, caci nu este asa. Este un spectacol despre tinerete furata, despre nefericire, despre bariere si abuz, despre singuratate. Un spectacol din care fiecare avem cate ceva de invatat.

 

Comments

  1. Pingback: Programul lunii noiembrie la Teatrul de Arta Bucuresti - Fa-te auzit!

  2. Pingback: Aniversare Teatrul de Arta Bucuresti - Fa-te auzit!

  3. Pingback: Pe 8 si 9 septembrie, Teatrul de Arta Bucuresti deschide stagiunea cu doua spectacole mult asteptate – Raluca Uluiteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *