Jack Reacher: Never go back

Jack Reacher: Never go back

Regia: Edward Zwick

Scenariul: Richard Wenk si Edward Zwick& Marshall Hershkovitz

DistributiaTom Cruise, Cobie Smulders, Danika Yarosh, Aldis Hodge, Patrick Heusinger, Holt McCallany, Robert Knepper

Bazat pe romanul “Never Go Back”/”Sa nu te intorci niciodata!”, de Lee Child

Distribuit de Ro Image 2000.

 

Jack Reacher

Maiorul Susan Turner (Cobie Smulders)  a condus fosta echipa de investigatii a lui Jack Reacher. Acum, este arestata pentru tradare si spionaj. Chiar daca nu s-au cunoscut personal, pana acum, Reacher crede cu tarie in nevinovatia ei si trebuie sa descopere adevarul si sa o ajute.

Ca de fiecare data, Tom Cruise s-a ridicat la inaltimea asteptarilor fanilor sai. Este energic, dur si puternic, ne incanta cu multa actiune si totodata ne copleseste cu o alta latura a sa, necunoscuta pana acum. M-a emotionat relatia care se dezvolta treptat intre Jack Reacher si Samantha (Danika Yarosh), o adolescenta rebela care are posibile legaturi de sange cu Reacher. Simte nevoia sa o protejeze, insa nu da dovada de intelegere asupra modului in care copila actioneaza, desi… intr-o imprejurare asemanatoare, probabil chiar el ar fi actionat in acelasi mod. Toate aceste momente coplesesc si totodata amuza spectatorul cinefil.

Intr-un fel, aceasta nevoie de a o proteja pe Sam ii face misiunea mult mai grea. Este una sa lupti doar tu cu inamicul, in propriul tau stil si ritm, si altaceva cand esti vulnerabil in fata dusmanului, pentru ca in joc mai este cineva drag tie.

Susan Turner este un personaj frumos construit, pe masura lui Reacher, puternica si independenta. Are nevoie de ajutor pentru a-si dovedi nevinovatia si pentru a scoate la lumina adevarul, dar nu are nevoie de protectie asa cum are nevoie Sam. Mi-a placut mult Cobie Smulders.

Mi-a placut si Patrick Heusinger in rolul misteriosului Hunter. Este la fel de dur ca Jack Reacher, iar pe deasupra este si infricosator. Aldis Hodge, in rolul lui Espin, un agent aflat sub comanda maiorului Turner, se evidentiaza frumos in acest film, mi-a placut si sunt curioasa sa-l vad in alte filme. Pe langa acestia, m-a captivat Robert Knepper. Recunosc, imi era asa putin dor de el si m-am bucurat nespus sa-l revad. I se potriveste perfect rolul generalului Hardness: cinic si dur.

 

Jack Reacher. Never go back este un film dinamic si interesant, cu o poveste tensionata, cu multa actiune si ceva emotie in momentele cheie.

Filmul poate fi vazut si in IMAX, la Cinema City.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *