Inferno

Inferno

dupa romanului omonim scris de Dan Brown

Regia: Ron Howard

Distributia: Tom Hanks (Robert Langdon), Omar Sy (C. Bruder), Felicity Jones (dr. Sienna Brooks), Ben Foster (Zobrist), Ana Ularu (Vayentha), Sidse Babett Knudsen (dr. Elizabeth Sinskey).

Distribuit de InterComFilm

 

Dupa “The Da Vinci Code” (2006) si “Angels & Demons” (2009),  faimosul expert in simbolistica, profesorul Robert Langdon (Tom Hanks) are de rezolvat un nou puzzle. Piesele acestui puzzle conduc catre opera marelui Dante Alighieri, “Infernul”. Mai mult,  construirea acestui puzzle si dezlegarea acestui mister inseamna salvarea lumii. Asadar, miza este grandioasa.

Robert Langdon se trezeste intr-un spital din Florenta, dar are amnezie. Nu stie cum si de ce a ajuns acolo, nu stie nici macar cum se numeste bautura pe care o bea dimineata pentru energie (=cafea), dar pus in fata unor simboluri le intelege perfect si este capabil sa le explice imediat. Interesant acest joc al mintii umane. Langdon se aliaza cu dna doctor Sienna Brooks, care spera el sa il ajute sa-si recapete memoria, si incearca sa rezolve puzzleul si sa salveze omenirea.

De acum, Tom Hanks se identifica cu Robert Langdon, nu mai incape indoiala. Ma asteptam oarecum la un Langdon mai sigur pe el, mai puternic, dar sa dam vina pe amnezie si sa ne bucuram de personaj si de poveste. Felicity Jones nu m-a impresionat, in schimb Ana Ularu m-a fascinat pe loc.

Scenariul este bun, dar nu exceptional, insa secventele care arata flashback-urile profesorului sunt foarte bine realizate. Mi-a placut filmul mai mult decat ma asteptam.

Inferno este un film plin de simbolism si mister, cu si despre arta si literatura. Dar pentru mine a fost mai mult decat atat, a fost cu si despre calatorii. Am revazut Florenta, cu alti ochi insa. Mi-am amintit cu nostalgie de Florenta vazuta de mine, de Domul impresionant, de Baptisteriu, Ponte si Palazzo Vecchio, precum si de fabuloasele Galerii Uffizi. Cadrele filmate in Florenta sunt absolut fascinante. Impresionante sunt si cadrele filmate in Venetia si Istanbul, orase cu o importanta deosebita din punct de vedere istoric, dar Florenta este de o frumusete rara.

 

Filmul “Inferno” m-a captivat, este antrenant si enigmatic, si m-a determinat sa citesc si cartea. Iar poate dupa ce am sa citesc “Inferno”, vor urma si celelalte carti. Trebuie sa recunosc ca nu sunt o fana a cartilor lui Dan Brown. Pana acum am citit doar Simbolul pierdut si tare mi-as dori sa vad intr-o buna zi si ecranizarea acesteia.

 

Comments

  1. Pingback: De Halloween se colinda cinematografele! O noapte "de groaza" - Fa-te auzit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *