Barajul

Barajul

de Conor McPherson,

traducerea Andreea Vulpe.

Distributia: Marian Ralea, Alexandru Voicu, Gabi Costin, Romeo Pop, Simona Pop

Regia: Andreea Vulpe

Scenografia: Daniel Titza

 

Intr-o mica localitate din Irlanda, in apropiere de un baraj, este un bar unde se intalnesc localnicii, beau un pahar si isi deschid sufletele prin povestile pe care le spun. Povesti de viata emotionante despre pierdere, singuratate, durere, regret.

Fiecare localnic are o poveste. Fiecare coltisor din aceasta localitate are o poveste. Si barajul are o poveste. Chiar si ea, o tanara frumoasa si delicata, noua in comunitatea aceasta.

Povestea ei m-a emotionat cel mai mult. Ea este deschisa si dornica sa-i cunoasca pe localnici, astfel ca sta cuminte si le asculta povestile. Povestile lor sunt fantomatice si te trec fiori reci pe sira spinarii cand le asculti. Dar tanara da dovada de mult curaj si stapanire de sine, nu se lasa speriata de povestile lor, ba chiar vrea sa afle cat mai multe detalii. Cu cat cunosti mai in detaliu anumite lucruri, cu atat vei sti ce ai de facut.

 

Intr-un final, tanara isi spune la randul ei povestea. Cu multa emotie, isi povesteste durerea unor straini, pentru a se simti mai putin singura in aceasta noua lume. Si ce poveste, cata durere…

Mi-a placut mult Simona Pop. Este puternica, expresiva si transmite multa emotie publicului. Recunosc ca nu am vazut-o pana acum pe scena, dar am cautat sa vad in ce alte spectacole de teatru mai joaca si am sa merg sa o vad.

Si celelalte povesti captiveaza. Marian Ralea (Testosteron, Mecanica inimii s.a.) este fabulos, jocul sau este magic… doar el este Magicianul, nu? Isi pune amprenta supra personajului pe care il interpreteaza, se simte acest lucru, si il indragesti imediat. Si Romeo Pop mi-a placut. Pe el l-am mai vazut recent in “Pijamalele” si “Omul care manca lumea“, in cel de-al doilea fiind absolut genial. Nici Alexandru Voicu si nici Gabi Costin nu se lasa mai prejos si ne incanta cu talentul si expresivitatea lor. Mi-ar placea sa-i revad pe scena.

Spectacolul Barajul este cu si despre povesti, despre durere, singuratate si regret. Un spectacol intunecat si apasator, emotionant si puternic. De vazut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *