Nu stinge lumina!

Lights Out (Nu stinge lumina)

Regia: David F. Sandberg

Scenariul: Eric Heisserer

Distributia: Teresa Palmer (Rebecca), Gabriel Bateman (Martin), Alexander DiPersia (Brett), Maria Bello (Sophie)

Distribuit de Freeman Entertainment. 

13924960_1221389564592587_6684245889520167269_nu stinge lumina

Dintotdeauna mi-a fost teama de intuneric, dar fiind o fire echilibrata am reusit sa ma stapanesc destul de bine. Pana joi seara, cand dupa vizionarea filmului “Lights Out” teama a fost atat de pronuntata incat am dormit toata noaptea cu lumina aprinsa si nici nu m-am odihnit foarte bine.

Daca dincolo de temerile noastre ar trai in intuneric o entitate inspaimantatoare? O entitate care s-ar hrani cu aceasta frica a noastra?

“Oamenii s-au temut de intuneric probabil inca de la inceputul timpurilor. E ceva ce pana si eu simt pana in adancul oaselor. Asa ca, decat sa negam acest impuls, noi iti spunem <Ai avut dreptate. Ai avut dreptate sa-ti fie frica, pentru ca ceva chiar exista acolo.> Noi am luat acea frica si am creat un monstru pe baza ei.” afirma regizorul David F. Sandberg. Iar acest monstru poarta numele Diana.

 

Rebecca a plecat de acasa lasand totul in urma ei, inclusiv teama cea mare a copilariei ei: lumina stinsa. Martin, fratele ei mai mic, trece acum prin aceleasi momente grele de nesiguranta si panica. Nu se mai poate odihni acasa, adoarme in clasa la scoala si cauta ajutorul surorii sale mai mari.

Rebecca il intelege si incearca sa dezlege misterul acestei entitati care a iesit din nou la suprafata si care este legata in mod misterios de mama lor, Sophie.

13880133_1221389474592596_6523804505131012352_nu stinge lumina

Lights Out (Nu stinge lumina) este genul de horror care iti aminteste de ce iti este teama de intuneric, de fapt. Sunt momente care te baga pur si simplu in sperieti, amplificate si de efectele sonore geniale, de altfel. Teresa Palmer mi-a placut, exprima destul de bine toate starile prin care trece personajul ei, Becca. Fetita candva speriata, astazi este puternica si lupta pentru a dezlega misterul si pentru a-si ajuta mama. Gabriel Bateman – Martin – este destul de matur pentru varsta lui,  – este foarte simpatic si carismatic de iti vine sa-l iei acasa sa-l aperi chiar tu de Diana. Nici Maria Bello nu se lasa mai prejos. Exprima cu naturalete starile prin care trece personajul ei si aduce putina emotie in aceasta poveste. Culoarea si putinul gram de umor al acestui horror este adus de Brett, prietenul Rebeccai. Alexander DiPersia este tanarul gata sa infrunte orice demon de dragul iubitei lui, dar care totodata este cerebral si stie ca familia Beccai are nevoie de ajutor din afara.

Lights Out (Nu stinge lumina) este un film horror despre familie si despre sacrificiul suprem al parintilor pentru copiii lor.

 

Comments

  1. Pingback: Annabelle 2 – Raluca Uluiteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *