MOG, pisica uituca

A fost odata o pisica Mog.

Locuia cu familia Thomas.

Mog era o pisica draguta, dar nu foarte desteapta.

Nu intelegea prea multe lucruri. Si mare parte din ele le uita.

Era o pisica foarte uituca.

Mog parea sa intre mereu in bucluc. Asa s-a intamplat intr-o seara, dupa ce a luat cina… Cum Mog uita lucruri si intra in bucluc, ramane sa descopere cei mici, dar si cei mari, citind aceasta carticica.

Eu am descoperit si m-am imprietenit imediat cu Mog. Mi-a facut seara mai frumoasa, tare mi-a placut povestioara lui. Mog ofera adevarate lectii de viata, pentru mic si pentru mare. Este un pisic uituc, dar foarte adorabil. Nu te poti supara pe el, oricate prostioare ar face. Ba mai mult, atunci cand iti salveaza familia, nicio traznaia nu mai are importanta. Sau… aproape.

 

MOG este personajul principal al unei serii de carti pentru copii scrisa si ilustrata de Judith Kerr. Seria cuprinde 16 titluri aparute intre 1970 si 2002, la care se adauga o editie speciala scrisa pentru campania de Craciun a lantului de supermarketuri Sainsbury, Mog’s Christmas Calamity, toate incasarile obtinute fiind donate fundatiei Salvati Copiii.

Judith Kerr spune ca prima pisica a familiei sale se numea Mog si ca o uimeau atat de tare lucrurile ciudate pe care le facea, incat a decis sa scrie si sa ilustreze o carte despre ea.

Judith Kerr s-a nascut la Berlin, dar familia ei a parasit Germania in 1933, dupa venirea la putere a partidului nazist, si s-a refugiat in Anglia. A inceput sa scrie si sa ilustreze carti pentru copii inspirata de cei doi copii ai sai. In anul 2012 i-a fost acordat Ordinul de Excelenta al Imperiului Britanic pentru serviciile pe care le-a adus literaturii pentru copii si educatiei despre Holocaust.

 

MOG, pisica indragita de toata lumea este acum si in Romania.

Primele doua carti au fost publicate de Editura Pandora M (Grupul Editorial Trei), in colectia PanDAMog, pisica uituca si Mog si bebelusul.

 

Comments

  1. Pingback: PandoraM la final de Gaudeamus 2016 - Fa-te auzit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *