Efecte colaterale

Orice relatie extraconjugala are efecte colaterale. Dar sa vezi comedie atunci cand acestea ajung de poveste… intr-un serial de televiziune, iar parintii, prietenii si vecinii sunt complet bulversati de toate.

Demult, am avut si eu o poveste cu efecte colaterale si ma gandeam sa scriu o carte, apoi mi-am dat seama ca este mult prea greu sa fac asta, ca doare mult prea tare, dar uneori este foarte amuzant sa vezi/citesti/auzi povestea altora cu toate efectele sale colaterale. Asadar, am ales sa merg la Teatrul Nottara sa aflu povestea lui Alex, a carui relatie extraconjugala a declansat niste efecteeee… oioioiiiii.

 

Efecte colaterale

de Alexandru Popa

Regia: Vlad Zamfirescu

Distributia: Gheorghe Ifrim (Alex), Vlad Zamfirescu (Manolis), Alexandru Repan (Kostas), Dan Bordeianu (Ciprian), Nadiana Salagean (Maria), Luminita Erga (Oana), Diana Roman (Vera), Ioana Calota/Laura Vasiliu (Diana)

Un spectacol al Teatrului Nottara.

Manolis este un barbat egoist, caruia ii pasa doar de munca lui, anume de povestea pe care (urmeaza sa) o scrie . Nu ii pasa nici de tata, nici de sora, cu atat mai putin de sotie. Si-a tradat toti prietenii si a scris doar pentru el drama comunitatii din care face parte.

Alex, bunul sau prieten, si-a tradat sotia. Oare aceasta ii va ierta infidelitatea? Oana este o femeie blanda, iubitoare, dar atunci cand afla ca a fost inselata, este capabila sa-i scoata ochii (la propriu) celui drag. Dar nu vreau sa va povestesc mai mult, pentru ca este pacat sa stric eu farmecul spectacolului. Trebuie sa-l vedeti si voi.

Efecte colaterale este o poveste in poveste, un spectacol deosebit, in care toti actorii stralucesc. Diana Roman este dezinvolta, mi-a placut mult, iar Dan Bordeianu se face remarcat in special prin uniforma pe care o poarta. Hi, hi., foarte reusit.

Am ras cu pofta, asa cum rad si Alex si Manolis in imaginea de mai jos. La un moment dat, in timpul spectacolului, eu nu mai stiam daca cei doi rad pentru ca asa este regia sau rad de rasul publicului. din sala. Gheorghe Ifrim si Vlad Zamfirescu s-au jucat mult cu personajele lor pe acest spectacol, ba chiar la final (spoiler!) au facut o aluzie faina la adresa unui alt spectacol al teatrului Nottara.

 

 

Personajele din “Efecte…” nu sunt metafore. Au, sper eu, toate trasaturile umane esentiale. Adica iubesc cat se poate, se ascund cat le merge, ii tradeaza pe cei de langa ei, depasesc limite care nu sunt ale lor, arunca afara ce nu mai poate fi carat inauntru, regreta cu masura si incearca sa adapteze realitatea la propriile dorinte. Pe scurt, isi fac treaba, isi vad de drum. Sigur ca, uneori, preocupate cu adevarul lor intim, se intampla sa dea peste cap alte adevaruri. Ale altora. Dar fara rea intentie. Mai toate actiunile au si efecte colaterale. Pur si simplu, din cand in cand, apar si consecinte la care nu te astepti. Se intampla, nimeni nu e vinovat. Sau nu e sincer vinovat., afirma Alexandru Popa despre piesa sa.

 

Despre Efecte colaterale a scris si Emil Calinescu pe site -ul sau lateatru.

Comments

  1. Pingback: Nottara 70 – mai tanar ca niciodata – Raluca Uluiteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *