Zidul

“La inceput a fost gestul” este un program derulat de Teatrul Masca, in care este inclus spectacolul de tip non-verbal Zidul. Un spectacol emotionant, puternic,  un spectacol care ne indeamna sa reflectam asupra propriei vieti.

Zidul este obstacolul din drumul nostru, este frica noastra din viata de zi cu zi, este acea piedica care nu ne lasa sa inaintam si sa ne gasim libertatea, fericirea. El si ea traiesc o frumoasa poveste de iubire, o viata plina de pasiune, lupta, se ajuta reciproc, au un esec, o iau de la capat, lupta mai departe, se iubesc, fac un copil si in final parasesc aceasta lume lasand mostenire  Zidul.

Zidul

Distributia: Oana Dragnea Marculescu, Eugen Fetescu

Scenariul si regia: Mihai Malaimare

Scenografia: Remus Alexandru Gabor

Muzica: Razvan Alexandru Diaconu

Coregrafi: Mirela Simniceanu

 

Mi-a placut muzica, mi-a placut coregrafia, povestea, lumina, tot. Mi-a placut spectacolul. M-a coplesit. Am simtit cum muzica vibreaza in mine, cum vreau sa ii trag pe cei doi, sa ii ajut sa traiasca, dar ma cuprinde si pe mine zidul si lupt alaturi de cei doi sa ma desprind, sa fiu libera.

Ei doi sunt un cuplu, sunt o familie, sunt un tot. Se sprijina unul pe celalalt, se motiveaza, se ajuta, traiesc unul pentru celalalt. Sunt acolo. Asa cum ar trebui sa fim si noi, chiar daca avem temeri, griji sau poate ne simtim constransi de anumite lucruri. Pentru ca avem in noi puterea de a lupta pentru libertate, pentru dragoste, pentru fericire, pentru viata.

“In existenta fiecarui om se afla un Zid mai mare sau mai mic in functie de demnitatea cu care infruntam viata, in functie de telurile pe care ni le propunem si, nu in ultima instanta, in functie de puterea pe care o gasim in noi insine de a ne masura cu el. (……..) Ce nu le poate lua Zidul este propria lor putere de a trai, propria lor putere de a iubi, de a spera, de a gandi. ” spune Mihai Malaimare despre spectacolul sau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *