Despre smerenie

In scoala am invatat ca exista 2 subiecte pe care este bine sa le eviti in public: religia si politica. Am incercat mereu sa respect aceasta regula, dar astazi nu pot sa tac, oricat as vrea.

Dumnezeu prefera lemnul si spatiile mici. Poate ca trupa Taxi nu a ales cele mai potrivite cuvinte. Insa intentia lor este laudabila, dupa parerea mea. Nu este vorba despre lemn si spatii mici in sine, cat despre smerenie, credinta si respect.

Am auzit si citit tot felul de discutii. Mega Catedrala va avea 7000 locuri. Acum, intreb si eu. Cei 7000 de credinciosi unde au mers astazi la liturghie? Sa va raspund tot eu: la biserica din cartier. Sau la acea biserica unde predica parintelui patrunde in sufletele lor. Ce daca va avea o mega catedrala, credinciosul va merge tot acolo unde vede lumina, acolo unde simte ca sufletul sau se linisteste, acolo unde ii este aproape si comod. Dumnezeu o sa fie si in mega catedrala cea noua si in bisericuta umila din cartier. Dumnezeu este peste tot, in acelasi timp. Si pe plaja din Vama Veche si pe Dealul Mitropoliei din Bucuresti.

Sa facem mega catedrala. Sau nu. Dar mai intai sa facem toate acele multe lucruri de care avem cu adevarat nevoie: scoli, spitale si lista poate continua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *