Omul care manca lumea

Omul care manca lumea este un spectacol de teatru de-a dreptul coplesitor. Regizorul Alexandru Mazgareanu reuseste sa ne emotioneze cu o poveste atat de reala despre omul modern, care duce o lupta continua intre sclavie si independenta, care este puternic pana la un moment dat cand clacheaza si toata lumea lui se naruie, care are nevoie de o pauza si de prieteni dragi alaturi pentru a se regasi si a reusi mai apoi sa o ia de la capat.

Omul care manca lumea

dupa Nis-Momme Stockmann

Regia: Alexandru Mazgareanu

Distributia: Serban Gomoi, Romeo Pop, Antoaneta Cojocaru/Sorina Stefanescu, Liviu Chitu, Alexandru Calin.

Teatrul de Arta Bucuresti

Un barbat de varsta medie duce o lupta cu el insusi. Isi paraseste sotia si cei doi copii si isi da demisia dintr-un job destul de bun. Vrea mai mult, vrea sa-si schimbe viata in mai bine, vrea sa faca ceva pe cont propriu. Dar lucrurile ii scapa de sub control. Tatal sau are mare nevoie de ajutorul lui. Nu se mai poate descurca singur, batranetea este grea si urata.

Acum sunt liber, scrie cu litere de tipar barbatul. El este in fiecare dintre noi, pentru ca si noi aspiram la libertate. Povestea lui este povestea noastra.

 

Cu mult talent si maiestrie, actorii reusesc sa ne captiveze intr-o poveste tulburatoare de familie, ne primesc la ei in viata, in casa si ne servesc o adevarata lectie de viata. M-a impresionat mult jocul actorilor Romeo Pop si Serban Gomoi, mi-au adus lacrimi in ochi, dar m-au facut sa si zambesc.

 

Omul care manca lumea este un spectacol plin de emotie. Un spectacol despre oameni, despre familie, despre lupta interioara, despre libertate si viata. Despre responsabilitate si degradare.

Spectacolul m-a facut sa ma gandesc la familia mea si sa realizez cat de norocoasa sunt sa ii am alaturi pe cei dragi, sa-i vad bine, sanatosi si in putere.

Intr-o zi, am sa merg sa revad spectacolul. Si am sa aplaud cu putere. Pentru ca merita si pentru ca la premiera, duminica, 1 noiembrie nu i-am putut aplauda fiind zi de doliu national dupa tragedia petrecuta in #Colectiv.

Au mai scris despre acest spectacol Emil Calinescu si Ileana.

 

In 2009, piesa Omul care manca lumea  a fost aleasa ca fiind una dintre cele mai bune piese din Europa, de catre European Theater Convention, iar un an mai tarziu, Nis-Momme Stockmann a fost numit tanarul dramaturg al anului, in cadrul Theater Heute critics’ survey.

Comments

  1. Pingback: Omul care manca lumea. - Paul Dutu

  2. Pingback: Barajul - Fa-te auzit!

  3. Pingback: Programul lunii noiembrie la Teatrul de Arta Bucuresti - Fa-te auzit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *