The history boys. Povesti cu parfum de liceu

Se spune ca cei mai frumosi ani sunt anii de liceu. Esti tanar, energic, vesel, frumos, traiesti experiente memorabile si simti ca toata lumea e a ta.

Spectacolul The history boys. Povesti cu parfum de liceu, in regia lui Vlad Cristache ne aminteste de adolescenta, de anii frumosi de liceu, de adevaratele prietenii, de prima iubire, de acele visuri copilaresti care ne-au dat curaj si ne-au ajutat sa ne maturizam in timp.

 

The history boys. Povesti cu parfum de liceu

de Alan Bennett

Regia: Vlad Cristache

Distributia:

Hector – Mihai Dinvale, Irwin- Radu Iacoban, Dna Lintott – Daniela Ionita-Marcu, Directorul – Cristian Nicolaie, Posner – George Albert Costea, Dakin – Alexandru Ion, Scripps – Cezar Grumazescu, Timms – Gabriel Costin, Lockwood – Conrad Mericoffer, Rudge – Dan Clucinschi, Akthar – Alexandru Voicu, Crowther – Radu Mateuca.

Productie a Teatrului Excelsior din Bucuresti, spectacolul “The history boys. Povesti cu parfum de liceu” a primit premiul pentru Cel mai bun spectacol din sectiunea “Bulevardul Comediei”, in cadrul Festin pe Bulevard, un frumos proiect cultural organizat anual de Teatrul Nottara.

The history boys. Povesti cu parfum de liceu

Mi-a placut mult spectacolul, este o comedie reusita, cu actori tineri si talentati in distributie, care emana multa energie si inocenta. Spectacolul se deschide cu melodia lui Edith Piaf – Non, je ne regrette rien, melodie care m-a dus cu gandul la sutele de nebunii frumoase traite in anii de liceu, si pe care nu le regret nicio clipa. Asteptam cu nerabdare sa aflu povestea elevilor din clasa de istorie.

The history boys este povestea fiecaruia din noi. Actiunea se petrece intr-un traditional colegiu de baieti din Nordul Angliei. Opt elevi din clasa de istorie se pregatesc sa sustina examenul de admitere la Oxford si Cambridge. Elevii sunt visatori, nonconformisti si usor nepasatori. Hector este profesorul lor preferat. Avand un stil de predare haotic, lui Hector nu-i pasa de admiterea la OxBridge, pentru el este mult mai important ca baietii sa fie interesati de cultura, de cunoastere, iar la orele sale ii provoaca pe acestia sa improvizeze in limba franceza diverse scenete.

Dar directorul isi doreste ca scoala pe care o conduce sa ajunga in topul celor mai importante institutii de invatamant, astfel ca il angajeaza pe Irwin, un tanar profesor de istorie, care promite prin tehnica sa moderna sa-i ajute pe baieti. Hector si Irwin trebuie sa imparta acum orele, si astfel scoala si orele de istorie se transforma intr-o adevarata batalie intre cultura si educatie. Hector vrea sa stie ca baietii lui invata pentru viata, pe cand Irwin vrea doar ca baietii sa treaca examenul, fara sa-i pese de adevarul istoriei.

 

The history boys. Povesti cu parfum de istorie este un spectacol plin de nostalgie despre adolescenta si maturizare, despre visuri, suferinta, singuratate, cautari si intrebari, istorie si adevar. Un spectacol mereu actual despre tanara generatie.

 

Comments

  1. Pingback: FTN 2016, Arad - Fa-te auzit!

  2. Pingback: Cele mai iubite spectacole de comedie din tara se joaca la Brasov, la "Saptamana Comediei" – Raluca Uluiteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *